Betekenis van: Bing

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Bing?

Bing is net als Google een zoekmachine. Echter, is dit zoekmachine een eigendom van Microsoft. Het algoritme van zoekmachine wordt echter ook deels gebruikt om de zoekresultaten van Yahoo! Search te krijgen. Bing heeft maar een klein marktaandeel binnen de zoekmachine markt. Na Google en Baidu staat het op de derde plaats in de markt.

Wat is Google?

Google is met grote afstand de grootste zoekmachine die er momenteel bestaat, gevolgd door Baidu uit China. Met 4,5% marktaandeel voor Bing en 2,6% Yahoo! Search is de Microsoft zoekmachine een stuk minder populair. Google heeft een eigen browser genaamd Google Chrome. Tegenwoordig wordt Internet Explorer niet gebruikt sinds de komst van Google Chrome.

Wat is het verschil tussen Google en Bing?

Als je in de zoekresultaten op zoek gaat naar afbeeldingen zie je dat Bing zo zijn voordelen heeft. Bij dit zoekmachine zijn de foto’s scherper en hebben een hogere kwaliteit dan bij Google. Daarnaast is dit zoekmachine een van de eerste zoekmachines waarbij je oneindig kunt scrollen. Je hoeft dus niet continu door te klikken om meer afbeeldingen te zien. Google heeft deze functionaliteit vrijwel direct overgenomen waardoor de voordelen van bing zijn verdwenen.

Dit zoekmachine biedt ook vaak gratis spullen als je gebruik maakt van de zoekmachine. Je kunt het zien als een loyaliteitskaart om ervoor te zorgen dat je altijd gebruik maakt van de zoekmachine. Ze werken met een puntensysteem dat Microsoft Rewards heet. Je krijgt punten elke keer als je iets opzoek op Bing.

Bing wint van Google als er wordt gesproken over integratie van social media in de zoekresultaten. Het is ook zonde als dit zoekmachine niet profiteert van de deals tussen het moederbedrijf Microsoft en Facebook of Twitter. Als er meer toegang is tot sociale media kan dit zoekmachine de laatste trends en nieuws vanuit social media in de zoekresultaten te laten zien.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist