Betekenis van: Prognose

« Terug naar Marketing Begrippen

Een prognose is een schatting van hoe waarschijnlijk het is dat iets zal gebeuren. Een marketeer zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat iemand 50% kans heeft om een aantal verkopen binnen te halen met een website. Dit betekent dat er ook een 50% kans is dat dit niet of niet in die mate zal gebeuren. 

Prognose op basis van feiten

Om een goede prognose te kunnen maken, moet je zoveel mogelijk informatie verzamelen. Dit omvat het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over de website, conversies en kosten van de marketing. Je moet ook rekening houden met andere factoren, zoals de conversieratio, product/dienst, de branche en andere belangrijke factoren. 

Prognose onderbouwen

Als je een prognose schrijft, moet je beginnen met jezelf enkele vragen te stellen. Deze vragen helpen je te bepalen of jouw voorspelling juist is.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: “Wat is de meest waarschijnlijke uitkomst?” Als je bijvoorbeeld voorspelt dat de omzet zal verdubbelen, kun je de volgende vragen overwegen: Wat is de meest voorkomende oorzaak voor omzetverhogingen? Hoe lang duurt het meestal voordat de verbeteringen tot resultaat komen? Is er iets dat kan worden gedaan om het proces te versnellen?

Wat is het probleem of vraagstuk?

Zodra je het antwoord op deze vragen hebt bepaald, kun je beginnen met het schrijven van jouw prognose.

De eerste stap bij het schrijven van een prognose is het bepalen van de aard van de uitdaging. Wat is de wens? Is er een specifieke gebeurtenis die heeft plaatsgevonden? Of komt de uitdaging ergens anders uit voort? Om een uitdaging of doelstelling goed te kunnen diagnosticeren, moet je weten waarom je iets wilt veranderen.

Een prognose schrijven

Als je een prognose schrijft, moet jouw wens goed genoeg begrijpen om een voorspelling te kunnen doen. Dit betekent dat je een duidelijk idee moet hebben van wat er moet gebeuren, wat je wilt bereiken en wat je daar voor nodig hebt.

Ook interessant

Wat is een Protocol?

Wat is Quarter to Date?

Wat is Scrum methode?

Smart – Marketingbegrip

Wat is een SWOT-Analyse?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist