Betekenis van: Scrum methode

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Scrum methode?

De Scrum methode is een agile werkwijze dat de wendbaarheid verhoogt en het zorgt ervoor dat de doelgroep bereikt wordt. Hierbij kost een traditionele aanpak veel tijd. Een Scrum zorgt voor heel veel snelheid en voegt waarde toe aan de klant. Deze techniek werkt niet alleen bij een software maar ook binnen verschillende sectoren zoals Retail.

Werken in een teams bij Scrum methode

Werken in een team is bij dit methode zeer essentieel. Je werkt namelijk in een gedreven team dat multidisciplinair is. Met dit team werk je in korte periodes aan een project. Deze periodes noem je een sprint. Dit zijn een paar vaste bijeenkomsten om te reflecteren en om te plannen. Daarnaast iedereen heeft zijn eigen rol binnen het team.

Afspraken en rollen bij een Scrum methode

Elke deelnemer van het team heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Voordat het project wordt neergezet worden er namelijk afspraken gemaakt. Dit zorgt voor structuur binnen de groep zodat er duidelijk gecommuniceerd wordt met elkaar. In deze fase worden de rollen verdeeld.  

Het ontwikkelteam

Het ontwikkelteam is een georganiseerd team dat meer dan 80% van het werk doen binnen de groep. Zij produceren het eindproduct en zijn samen verantwoordelijk voor de het resultaat dat wordt geleverd.

Product owner

De product owner is de opdrachtgever van het project en is betrokken bij de productverantwoordelijkheid. Deze persoon bepaalt wat belangrijk is en trekt aan de touwtjes zodat er het project een succes wordt.

De Scrum master

De scrum master is het aanspreekpunt van het ontwikkelteam. Het ontwikkelteam kunt al zijn vragen stellen aan de master. Daarnaast zorgt deze persoon ervoor het overzicht en dat alles volgens schema verloopt. De master zorgt ervoor dat de ontwikkel presteert en bewaakt het proces.

De stakeholders

De stakeholders zijn betrokken bij het project. Zij geven hun feedback tijdens een review op de tussen producten. Als ze verandering willen zien kunnen ze dat bespreken met de product owner.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist