Betekenis van: Quarter to Date

« Terug naar Marketing Begrippen

Quarter to date is de periode waar je bedrijfsactiviteiten bijhoudt. Het startpunt is het begin van een kwartaal. Het eindpunt is op een afgesproken tijd. Dit is is dat voor de afronding van een kwartaal.

Wat is quarter to date?

Bedrijven willen graag doelen stellen. En willen zij inzicht in hun prestaties. Voor beide is een tijdvak instellen belangrijk. Daarbij maken bedrijven gebruik van diverse tijdvakken zoals:

  • Month to date

Van begin van de maand tot afgesproken tijd binnen in de maand. Het kan variëren tussen dag 1 tot aan dag 31. Dit ligt aan in welke maand je zit.

  • Year to date (jaar)

Dit kan de eerste dag van het jaar zijn tot de laatste dag. Dit wordt ook wel kalenderjaar genoemd. Maar het kan ook beginnen op 15 maart 2023. En het afsluiten op 15 maart 2024.

Bij quarter to date je voortijdig afsluiten. Zo kan je kan naar kwartaalresultaten kijken. Om vervolgens waar mogelijk bij te sturen. Het geeft meer tijd voor het bedrijf en betrokken partijen. Zo houd je altijd wat speeltijd over.

Denk daarbij een marketing bureau. Die helpt een ander bedrijf. Dus willen zij ook zien wat hun werk heeft opgeleverd. Een PR functionaris wil een verhaal naar buiten brengen. Om aandeelhouders te informeren. Door quarter to date kunnen zij nog aanvulling bij geven.

Als je wacht tot drie manden. Dan het kan het al te laat zijn. Je hoeft niet altijd een beslist tijdvak te gebruiken. Maar er moet dan wel rekening gehouden worden met afgeronde, komende en lopende zaken. Daardoor blijft het een moment opname.

Tools voor kwartaalrapportages

De informatie moet schoon en vrij van fouten zijn. Hierbij kan bijvoord Microsoft Power BI gebruiken. BI staat voor Business Intelligence. Hierbij kan de quarter to date informatie inzichtelijk gemaakt worden. Het is een interactieve tool waarmee data gevisualiseerd kan worden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist