Betekenis van: Protocol

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een protocol?

Een protocol is een bestand waarin staat hoe bepaalde werkzaamheden gedaan moeten worden binnen een organisatie. Bij een protocol staan regels over hoe er gewerkt moet worden. Daarnaast hebben heel veel organisaties hun eigen regels. Alle ondernemingen willen groeien. Echter denkt elke organisatie anders en doen bepaalde zaken op hun eigen manier. 

Verschillende soorten regels

De betekenis van deze term komt uit een beleidvolle wereld. In een diplomatieke wereld zijn de afspraken gemaakt voor de communicatie en gedrag op verschillende momenten. Ondernemingen verschillen. Bijvoorbeeld In de Mac donalds moet je een outfit van de fastfoodketen dragen. BIj een zakelijke bedrijf binnen een kantoor wordt er meestal verwacht dat je een pak draagt en netjes uitziet. 

Protocollen op computers

Op Computers heb je ook verschillende soorten protocollen. Internet en kan niet functioneren zonder dat het een standaard protocollen heeft met regels. Als computers geen protocollen zouden hebben werd het heel lastig om te communiceren en interactie te krijgen. 

Voorbeelden van protocollen op comupters

HTTPS staat voor veilig verbinding maken. Hierbij is de veiligheid heel erg scherp en worden alle gegevens versleuteld door de protocol. POP staat voor Post Office Protocol. Met deze protocol kan je e-mails van een server downloaden naar een laptop of computer. Hiermee kun je foto’s en berichten bewerken. TCP is een andere woord voor Transmision Control Protocol. Vaak zie je dat TCP wordt gebruikt om data te verzenden . Kortom wordt deze data wordt verstuurd door verschillende soorten routes om uiteindelijk bij de juiste bestemming te komen.

Marketing protocol

Veel bedrijven werken samen met andere bedrijven die een marketing dienst verlenen. Daarnaast willen heel veel bedrijven een merkimago opbouwen en positiviteit uitstralen. Met een marketing protocol kan een bedrijf groeien. Om die reden nemen bedrijven diensten aan van een marketing bureau. De inhoud van deze documenten kan een betrekking hebben tot hoe een bedrijf communiceert met zijn doelgroep. Dit kan zakelijk zijn of heel erg persoonlijk. Dit hangt af van het bedrijf en de doelgroep.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist