Betekenis van: Google Mobile Friendly

« Terug naar Marketing Begrippen

De term Google Mobile Friendly verwijst naar websites die optimaal zijn voor mobiel gebruik. Er zijn verschillende wijzes en opties om een website juist voor mobiele weergave te ontwerpen. Hierbij wordt veel rekening gehouden met mobiele elementen en mobiele seo. Een van de belangrijkste elementen van een mobiel vriendelijke website is de snelheid waarmee de website laadt. Deze snelheid kun je testen in Google Pagespeed.

Zeker toen mobieltjes net nieuw waren zagen de meeste websites er erg gek uit op mobiel. De meeste handelingen waren gewoonweg niet geschikt voor mobiel. Ook waren de meeste websites helemaal niet te betreden op mobiel. Tegenwoordig is dat wel anders. We zien veel meer gebruik van telefoons om websites te bezoeken. Het is zelfs zo dat sommige websites nu een ‘mobile first’ aanpak hebben. dat wil zeggen dat websites eerst zo goed mogelijk worden gemaakt voor mobiel gebruik. Daarna wordt pas gekeken naar desktop weergave van een website.

Mobiele vriendelijkheid testen

Wanneer je wilt weten of je website vriendelijk is om te gebruiken op mobiel. Dan zijn er online een aantal services die je helpen bij deze behoefte. De meest bekende is Google Mobielvriendelijke test. De naam zegt het al dit is een tool waarmee je alleen mobiele vriendelijkheid test. Dit is een gratis tool van Google waarmee je de vriendelijkheid van één pagina op je website kunt testen. wil je liever meer pagina’s tegelijk testen op vriendelijkheid en wil je ook weten hoe je pagina’s scoren binnen de ranking van Google? Dan ben je meer gebaat bij het gebruik van de Google Search Console. Deze applicatie geeft je namelijk een inzicht over je hele website. Bovendien kun je ook per website pagina een analyse inzien.

Wil je alles weten over Google Search Console? Lees dan onze blog/digitale handleiding: Wat is Google Search Console – Digitale Handleiding

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist