Betekenis van: Google Mobielvriendelijke test

« Terug naar Marketing Begrippen

Met Google mobielvriendelijke test kun je testen of je website goed presteert op mobiel. Ook kun je het zien als er iets niet goed gaat en in hoeverre je website mobielvriendelijk is. Dit is een online tool die gratis wordt aangeboden door Google. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je website goed werkt op mobiel. Google geeft namelijk voorrang in de zoek resultaten aan websites die makkelijk te gebruiken zijn.

Het gebruik van mobiel is in veel landen de voornaamste vorm van het bezoeken van een website. Dit aandeel is dus groter aan het worden dan het aandeel van mensen dat op desktop zit. Hierdoor is het voor Google en website eigenaren gewoonweg van mega belang om het gebruik van websites op mobiel prioriteit te geven. De Google Mobielvriendelijke test is heel simpel te gebruiken. Zodra je de test doet zie je direct in of je website geschikt is voor mobiel. Als dat niet het geval is dan geeft de test ook aan waarom je website niet geschikt is voor mobiel. Deze informatie kun je ook zien in Google Search Console.

Het duurt ongeveer een minuut om een rapport te genereren met de tool. Maar dit is van de pagina die je in de url aangeeft. wil je liever rapporten van verschillende pagina’s inzien? Dan kun je het best gebruik maken van Google Search Console.

Veel voorkomende mobiele problemen

De problemen die je kunt vinden met de mobielvriendelijke test zijn onder andere:

  • Het gebruik van onvriendelijke plugins. Sommige plugins werken niet goed op mobiel, die kun je met de test vinden.
  • De tekstgrootte op mobiel. De grootte van de teksten op je website op mobiel moeten iets groter zijn dan je normaal op desktop gebruikt.
  • Als elementen of functies te dicht bij elkaar zijn geplaatst. Dan geeft Google hier ook een melding van in de test. Dit kan bijvoorbeeld gaan over knoppen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist