Betekenis van: Customer Engagement

« Terug naar Marketing Begrippen

Customer Engagement staat voor de verbinding tussen klant en bedrijf. Echter is dit de verbinding tussen beide op verschillende communicatie manieren. Deze communicatie kan zowel offline als online plaatsvinden. klant binding zorgt ervoor dat er langdurige relaties met klanten worden opgebouwd. Een betrokken klant zal sneller aanbevelingen doen, en betrokken zijn. Dit is erg waardevol voor een bedrijf.

Wat is customer engagement?

De vraag die luidt is hoe er met een klant wordt omgegaan. Een winkel kan bij binnenkomst van een klant namelijk klanten op een vriendelijke manier ontvangen en hulp bieden. Anderzijds, kan er helemaal niks worden gevraagd aan de klant. De tal van manieren in communicatie zijn allen niet de beste manier. Iedere klant heeft eigen wensen en behoeften, en dus een andere aanpak nodig. Bij klant binding probeer je elke klant op zijn manier zo specifiek mogelijk aan te spreken. Zo kan succesvolle verkoop worden gestimuleerd.

Online wordt klant contact zowel menselijk als automatisch gedaan. Door inzet van een chatbot kan er al direct hulp worden geboden. Door de steeds slimmer wordende bots lijkt het soms net of er een daadwerkelijk persoon met een klant praat.

Voordeel van klant binding verhogen

Customer Engagement verhogen heeft veel voordelen. Klanten willen bijvoorbeeld eerder een review schrijven. Wanneer Customer Engagement goed op orde is wordt er snel community gebouwd. Een community is echt concurrentie voordeel.

Echter is concurrentie voordeel zeer belangrijk. Door een sterke community en mond-tot-mond reclame worden potentiele klanten eerder aangetrokken. Consumenten geloven personen namelijk eerder dan advertenties. klant binding speelt hier dus een grote rol in.

Organiseren van customer engagement

Customer engagement stimuleren kan door de inzet van vele dingen. We noemen er een aantal op:

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist