Betekenis van: Chatbot

« Terug naar Marketing Begrippen

Chatbot is een samenvoeging van de woorden ‘chat’ en ‘bot’. Met een chatbot worden automatische gesprekken met klanten gestart, dit gebeurt vaak op een website. Bij een chatbot wordt er gebruik gemaakt van getypte berichten in een berichten venster. Een soortgelijke techniek is Siri van Apple. Echter, gebruikt deze technologie spraakberichten en geen getypte berichten.

Er zijn tal van bedrijven die chatbots gebruiken. Zo kan een groot deel van de klantenservice worden overgenomen. Zo zie je vaak dat chatbots antwoord kunnen geven op veelgestelde vragen. Hierbij wordt aan de hand van een vraag een geautomatiseerd antwoord gegeven door de chatbot.

Er is ook sprake van chatbots met AI. Deze bots kunnen zelf antwoord geven op een gestelde vraag, dit door in zijn database te kijken naar het passende antwoord. Wanneer een vraag niet door de chatbot beantwoord kan worden, wordt dit vaak alsnog door een klantenservice medewerker opgepakt.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist