Betekenis van: Community

« Terug naar Marketing Begrippen

Een community is een groep mensen met een gezamenlijk doel of interesse. Het is voor ondernemingen goed om communities te creëeren, om zo van meerwaarde te kunnen zijn voor het bedrijf. Deze communities bestaan dan veelal uit klanten of zakelijke patners/contacten.

Een community kan van alles zijn. Zo zijn klassen op school een soort van community, is een voetbalclub dat, een vriendengroep en vele andere groepen. Door de opkomst van online hebben communities ook online de ruimte te ontstaan. Daarmee is er ook meer inzicht in deze communities door data.

Social Media bedrijven gaan erg gebaat bij communities op hun platform, net als de managers van zo’n online community. Klanten en doelgroepen worden door de community aangesproken over een dienst of product van een bedrijf, wat goed is voor de naamsbekendheid en groei van een bedrijf.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist