Betekenis van: Content Planning

« Terug naar Marketing Begrippen

Een content planning wordt ook wel een contentkalender genoemd. Hierin is alle content te vinden die je wilt gaan maken en wilt delen met je doelgroep. Voordat content gedeeld wordt, wordt in kaart gebracht welke informatie nuttig is om te delen. Ook de kanalen die relevant zijn worden gekozen. Al die keuzes en plannen worden vervolgens beschreven in een contentstrategie. Vanuit een strategie kan een duidelijk plan een een content planning worden gemaakt.

Wat is content planning?

In feite is een content planning een soort agenda waarin je al jouw content zet. In deze agenda zet je welke informatie je wilt delen, wanneer je content wilt delen en waar je dit gaat delen. Je kunt bijvoorbeeld in de planning verwerken welke blogs je wanneer wilt gaan delen of welke mail er wanneer uit gaat. Door te werken met een content planning kun je op tijd schakelen en structureel content produceren. Hierdoor is er altijd inhoud dat je op website gepubliceerd wordt. In de planning verwerk je onder meer de volgende zaken:

  • Het onderwerp van de content
  • Het aantal woorden van bijvoorbeeld een blogartikel
  • De datum waarop je de content gaat plaatsen
  • Het doel van de content
  • Het kanaal waarop je de content gaat plaatsen

Content plannen kan je ook doen voor jouw social media. Dit is ook een belangrijke plek voor bedrijven.

Social Media monitoring SAAS

SAAS staat voor Software-as-a-Service. Je bied een service/dienst aan dat gaat via een ontwikkelde software. Dit is een goed verdienmodel. Social Media monitoring SAAS zorgt ervoor dat je social media pagina goed staat. Je zal analyses en data inzien dat je kan gebruiken. Daarnaast kan je de content van je social media beheren. Doormiddel van een content planning. Dit is vaak een functie die je vindt binnen in deze soort SAAS. Dus er zijn tools en softwares om die een goede contentkalender hebben.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist