Betekenis van: Copywriter

« Terug naar Marketing Begrippen

Een copywriter is een persoon die teksten schrijft. Echter, is het niet zomaar een tekstschrijver. Het is iemand die teksten schrijft die een product of dienst behoren te verkopen. Dit kan variëren van advertorial teksten, tot web teksten, blogs, nieuwsberichten en SEO teksten.

Werkzaamheden van een copywriter

Een copywriter schrijft dus veelal teksten met een bepaald doel. Dit doel wordt vaak bepaald samen met de opdrachtgever. Zo schrijft een copywriter teksten voor een bedrijf met als doel het ontwikkelen van een advertentie in een reclame. Ook kan er een tekst worden geschreven voor een offline uiting of een website.

Een tekstschrijver die vooral focust op het schrijven van website teksten is vaker bezig met het doel om een betere vindbaarheid van de website te creëeren. De meeste copywriters schrijven SEO, een bekende vorm van tekst schrijven. Deze teksten zijn er voor gemaakt om goed vindbaar te zijn voor Google. Echter, is het zo dat copywriters bij bureaus vaak een bredere taak hebben. Zo kunnen zij ook bijdragen aan een creatief proces.

Bij welk bedrijf werkt een copywriter?

De meeste copywriters werken bij een marketing-, media- of communicatiebureau. Daarnaast zijn er veel grote bedrijven zoals Coca Cola die hun eigen team aan tekstschrijvers in dienst hebben. De meeste copywriters zijn overigens actief als zzp’er e laten zich inhuren.

Copywriters hebben in veel van de gevallen te maken met marketeers, developers, managers en designers. Alles draait namelijk om communicatie, verkeer en ontwerp.

Hoe zet je een copywriter in?

De manieren om een copywriter in te zetten zijn enorm breed. Er zijn specialisten op gebied van B2B en specialisten op gebied van B2C. De ene is goed in long copy en de ander in short copy. Bovendien, is er een onderscheid in de markt waar de copywriter goed in is. Het inzetten van een tekstschrijver kan dus op vele manieren, zelfs voor het herschrijven van teksten kun je ze gebruiken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist