Betekenis van: B2C

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is B2C?

B2C staat voor Business to Consumer. Een bedrijf of organisatie verkoopt zijn producten of diensten direct aan de consument. Dit in tegenstelling tot een B2B bedrijf, die direct aan andere bedrijven verkoopt. Bekend B2C bedrijven zijn de Albert Heijn, Ikea en Wehkamp. Business to consumer is de meest bekende manier van verkopen. Hier lever je geen goederen aan andere bedrijven maar aan consumenten. Neem als voorbeeld je koopt een pak melk bij de AH. Jij bent dan de consumer en de AH is dan de business.

Service naar consumer is van belang bij B2C

Recensies gebruiken van consumenten of contact onderhouden met klanten via sociale mediakanalen is essentieel bij B2C. Dit zult je als ondernemer helpen om nog meer successen te behalen. Je kunt met een online strategie ervoor zorgen dat deze instrument op de juiste manier wordt gebruikt.

Goederen leveren aan consumenten met een webshop

De overstap van een traditionele winkel naar een moderne manier van verkopen zoals een webshop is voor sommige ondernemers niet eenvoudig om te doen. Met een webshop kun je tegenwoordig producten leveren aan consumenten. Je hebt hier wel een website voor nodig en een domeinnaam. Een webshop is tegenwoordig heel effectief om te gebruiken. Het kan voor veel verkeer zorgen en de kosten zijn minder vergelijken met een filiaal. Daarnaast is een webshop 24/7 beschikbaar om te bezoeken voor de consumenten. De openingstijden van een winkel zijn daarin tegen beperkt waardoor klanten niet elke moment aankopen kunnen doen.

Wat is B2B?

Bij Business to Business is wanneer een bedrijf zaken gaat doen met een andere bedrijf. Bijvoorbeeld Nike verkoopt sport kledingen. Deze producten worden ook verkocht in andere sport winkels zoals Intersport. klantenrelatie is essentieel bij B2B, want hierbij gaat het om een groot hoeveelheid producten en geld. Daarom is het belangrijk om een goed relatie op te bouwen met de andere partijen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist