• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Video
  • Het belang van User Generated Video Content (UGVC) binnen een marketing strategie
User Generated Video Content

Het belang van User Generated Video Content (UGVC) binnen een marketing strategie

UGVC staat voor User-Generated Video Content, een vorm van door gebruikers gegenereerde inhoud die door de gebruiker zelf wordt geproduceerd en opgenomen, in tegenstelling tot een professioneel productieteam.

Het gebruik van User Generated Video Content heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Deze groei wordt gedeeltelijk veroorzaakt doordat het vrij goedkoop of gratis te verkrijgen is. User Generated Video Content geeft leveranciers van inhoud de erkenning van hun bijdragen op het web, waar het vermakelijk en informatief is voor consumenten (Krumm, Davies, & Narayanaswami, 2008). Het is bewezen dat consumenten content die door andere gebruikers is gemaakt beter vertrouwen dan door bedrijven gegenereerde content. Dit komt vooral doordat consumenten zien dat de gebruikers geen commerciële interesse hebben bij hun gemaakte content (Mir & Rehman, 2013).

De populariteit van video content

Video content wordt met de jaren populairder, waar er door de pandemie een extra groei plaatsvond in gemaakte video content. Steeds vaker zien we video’s verschijnen. Zo zien we TikTok een steeds groter marktaandeel nemen in de social media wereld, waar partijen als Instagram aan proberen te haken met bijvoorbeeld Instagram Reels. Afgelopen jaar waren er naar schatting maar liefst 1 miljard TikTok gebruikers die gemiddeld zo’n 46 minuten per dag op het platform doorbrengen.

Voordelen van User Generated Video Content

Zoals al eerder benoemd speelt vertrouwen een grote rol onder de consument, dit vertrouwen is bij UGVC vele malen hoger dan bij bijvoorbeeld influencer generated video content. Naast het feit dat het gebruik van UGVC een saamhorigheidsgevoel onder consumenten geeft en daarmee betrokkenheid met het merk wordt gevormd, is het ook een zeer goedkope manier van marketing.

De Return On Investment (ROI) ligt erg hoog; de betrokkenheid van consumenten wordt verhoogd door UGVC in te zetten naast de al bestaande professionele marketing. Bovendien is het gebruik van UGVC snel en altijd up-to-date ten opzichte van geplande marketingcampagnes. Trends vliegen ons om de oren, het actueel houden van content is daarom steeds belangrijker.

Hoe zorg ik dat ik UGVC creëer voor mijn merk?

Consumenten streven continu doelen na in het kijken van video’s. Zo zijn ze op zoek naar informatie, vermaak, participatie of produceren ze eigen content voor het uitdrukken van hun gevoel of voor zelfverwezenlijking. De consument vindt het belangrijk bij het delen van content wat het nut of de waarde van deze informatie is voor anderen. Een andere reden voor het delen van content is het feit dat die persoon er emotioneel mee wordt verbonden en daarom de behoefte heeft het te delen.

Een goede strategie om consumenten te stimuleren UGVC in te zetten voor je eigen merk gaat samen met de volgende punten:

  • Zorg ervoor dat je inspeelt op de behoefte om ‘voor elkaar te zorgen’ van de consument door het precies goed stellen van een bepaalde vraag. Het kan bijvoorbeeld goed werken door binnen een campagne te focussen op het verkrijgen van de beste tips over, van, voor het gebruik van een product.
  • Zoek gericht contact met de consument wanneer zij bijvoorbeeld al een product hebben gekocht. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld richten op het verspreiden van product reviews.
  • Het stellen van een beloning voor de consument is iets wat bevorderlijk kan werken voor het maken van positieve video’s.

Ook interessant

Alles over Performance Max campagnes

Marketing 4 P’s

Conversies maximaliseren op je website

Ga naar de bovenkant