• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Instagram inzichten en Instagram reels

Instagram reels: ontdek onze 7 krachtige tips

Instagram Reels is een vrij nieuwe functie die werd geïntroduceerd om de battle aan te gaan met TikTok. Dit zijn video’s met muziek van ongeveer 15 seconden die bij je posts verschijnen. Net als op TikTok kies je muziek uit een catalogus of gebruik je je eigen audio. Meer weten over de ins en outs? Lees verder!

Huh… Instagram reels? Wat zijn dat?

Als je bekend bent met het maken van Stories, dan is het tijd om kennis te maken met Instagram Reels. Het lijkt veel op de Stories, maar het is niet helemaal hetzelfde. De Stories verdwijnen na 24 uur (behalve als je het in je hoogtepunten zet). De Reels blijven op je account staan en worden geplaatst naast je ‘’normale’’ posts. Een ander verschil is dat je met Instagram Stories zowel afbeeldingen als video’s kan delen, terwijl je met Reels alleen video’s kan plaatsen. Dit betekent dat je met Reels veel beter je boodschap kan overbrengen aan je publiek. Uiteraard is het niet gek dat TikTok met hun grote succes wordt gekopieerd over heel de wereld. Doordat Instagram een vergelijkbare functie heeft geïntroduceerd, hopen zij hun marktaandeel te vergroten.

Instagram reels
Bron: Meta

Hoe maak ik Reels?

Als je al TikTok gebruikt, is het makkelijk om deze video’s ook te delen op Instagram. Maak je toffe content? Dan kan je viraal gaan en zichtbaar worden in de feed (zie zoekbalk onderaan de app). Instagram gebruikt, net zoals TikTok, een slim algoritme dat ervoor zorgt dat je video’s getoond worden aan mensen die het interessant vinden. Bijvoorbeeld een video over dieren of tips in de keuken. Volg deze stappen om een Reels te maken:

 1. Bedenk vooraf een juiste strategie en verwerk deze in je marketingmix. Als Instagram al onderdeel is van je social mediastrategie, bekijk dan welke content past op jouw profiel en aanslaat bij de doelgroep.
 2. Maak een planning. Bepaal van tevoren hoe vaak je een Reel wilt posten, zodat je consistent blijft.
 3. Tik op de knop in het midden van het scherm om te beginnen met filmen.
 4. Houd je duim op de knop en laat los als je klaar bent met filmen. Let op: een reel mag niet langer zijn dan 15 of 30 seconden. Bedenk dus vooraf wat je gaat zeggen en oefen!
 5. Voeg effecten, filters en muziek toe. Knip beelden en voeg eventueel tekst toe.
 6. Bekijk de video en voeg teksten en hashtags toe (max. 30 hashtags).
 7. Kies de juiste omslagfoto waar het onderwerp duidelijk in beeld is. Als volgers scrollen op jouw pagina, wil je ervoor zorgen dat ze op de video tikken.
 8. Ready to go! Net zoals op je posts, hebben gebruikers de mogelijkheid om openbaar te reageren (mits je een openbaar profiel hebt). Monitor de reacties en reageer. Hoe meer interactie, hoe sneller je zichtbaar bent in de feed!

Gouden tips om te starten met Instagram Reels

 • Zet je profiel op openbaar! De belangrijkste, eerste stap om viraal te kunnen gaan en nieuwe volgers aan te trekken.
 • Bekijk de Reels van concurrenten. Check ook zeker de hashtags die gebruikt worden en volg eventueel hun publiek. Kopieer niet direct hun content maar denk na over een slimmere inhaker.
 • Vraag je volgers waar zij graag video’s van willen zien. Doe dit door middel van een vraagsticker in een Story. Je creëert interactie met je volgers én je hebt inspiratie. Twee vliegen in één klap!
 • Zorg voor hoogwaardige kwaliteit en gebruik altijd dezelfde filters. Zo blijft je feed lekker fris en overzichtelijk.
 • Spring in op trends! Net zoals op TikTok, worden video’s vaak gemaakt onder een bepaalde hashtag. Houd dit in de gaten zodat je kan inhaken op het juiste moment.
 • Gebruikers van de app bekijken regelmatig video’s zonder geluid. Als je tekst toevoegt in de video, zorg je dat iedereen weet waar het over gaat. Gebruik dan ook de kleuren die passen bij je huisstijl en houd altijd hetzelfde lettertype aan.
 • Bekijk een paar dagen na het posten naar de resultaten. Ben je tevreden? Wat kan beter, wat is juist goed aan de video? Zo haal je het maximale uit Instagram Reels.

Reels in samenwerking met influencers

Een (betaalde) manier om een groot bereik te krijgen en de juiste doelgroep aan te spreken, is influencer marketing. Influencers maken dan video’s, oftewel Reels, van jouw producten en delen dit met bijvoorbeeld een kortingscode of ze benoemen de voordelen. Bespreek de mogelijkheden samen met een geschikte influencer.

Uiteraard geldt ook voor Instagram Reels: oefening baart kunst. Geen ervaring met videocontent en heb je slapeloze nachten bij de gedachte om te beginnen met social media? Onze experts bij Velocity Marketing staan te trappelen om jouw bedrijf naar een hoger level te tillen door middel van social media. Wij denken mee met een effectieve strategie én uitvoering. Klik hier voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant