• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Video
  • Wat is videomarketing? 7 Tips om op te vallen
videomarketing op het strand

Wat is videomarketing? 7 Tips om op te vallen

Klanten spenderen steeds meer tijd online, maar zijn ook snel afgeleid. Een goede content marketing strategie is hierdoor belangrijker dan ooit. Video marketing past hier perfect, of het nu gaat om een korte 30-seconden video of een meer uitgebreide explainer video. Wij vertellen je de trends voor het komende jaar en geven een aantal tips om op te letten bij het opzetten van jou video marketing strategie!

De basis van Video Marketing

Als een foto meer dan 1000 woorden zegt, stel je voor wat video marketing doet voor jouw bedrijf! Video content is een van de belangrijkste manieren bij het bereiken van je klant, het genereren van betrokkenheid en het onderwijzen van klanten over jou product of dienst. Een klant is 85% meer geneigd je product of dienst te gebruiken wanneer zij een video erover hebben gezien. Wyzowl heeft in 2022 een onderzoek gepubliceerd naar het belang van video marketing voor je marketing strategie. In dit onderzoek vonden zij dat in de laatste 8 jaar het gebruik van video marketing heeft toegenomen. Dit zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. 92% van de marketeers ziet video marketing namelijk een steeds belangrijker onderdeel van hun marketing strategie worden.

Gebruik van Video Marketing 1

Waarom liggen er zoveel kansen bij video?

Waarom zou je een video maken? Video’s zijn ontzettend veelzijdig. Je kan in een relatief korte tijd veel informatie overbrengen op de kijker. Het meest gebruikelijke doel van video marketing zijn Explainer video’s. Dit kan gaan over jou merk of jou producten en diensten. Uit het onderzoek van Wyzowl komen diverse doelen naar voren.

Doelen achter Video Marketing

Zeven manieren om op te vallen met video marketing

Live video

In 2020 tijdens de pandemie kwam het gebruik van Live video voor start-ups en grotere merken op. Het is de manier voor merken om met weinig budget en mogelijkheden (voor het creëren van content) toch betrokkenheid van klanten te verhogen. Ook nu blijft live video een geweldig kanaal die niet kan ontbreken bij jouw video marketing strategie. Zoals voor het streamen van een live event. Ook voor een symposium of podcast is een live video een perfect middel om een nog groter publiek te bereiken. Volgens onderzoek van Statista creëren live video’s meer interactie met je klanten dan video’s die vooraf zijn opgenomen. Consumenten kijken 3x langer naar live video en zijn daar 6x interactiever dan bij traditionele video’s.

Smartphone Production

De laatste jaren is het veel makkelijker geworden goede video producties neer te zetten. Hier hoef je niet eens meer gebruik te maken van dure camera’s of software voor het renderen van je video. Apple gaf ons al een voorproefje van wat mogelijk is met hun campagne #ShotOniPhone. Deze campagne vroeg gebruikers hun beste iPhone video op te sturen. Dit resulteerde in 15 miljoen opgaven.

SEO-video’s

Forrester onderzocht vorig jaar naar de effecten van video marketing op de SEO van organisaties. Uit hun onderzoek blijkt dat videos 53x meer kans om een positie op de eerste zoekpagina te genereren dan traditionele SEO technieken. De concurrentie op SEO video’s is nog laag, waardoor het gemakkelijker is te concurreren met andere merken. Daarnaast zijn huidige video content nog niet goed geoptimaliseerd en getagd voor YouTube. Ook Google is actief bezig om video snippets naast de zoekresultaten te plaatsen en zijn gebruikers zijn meer geneigd daarop te klikken.

Vlogs

Brand storytelling is al langere tijd een belangrijk onderwerp in de marketing. We weten dat het een van de meest effectieve manieren is om met klanten een verbinding te maken en ze betrokken te krijgen bij je merk. Daarnaast zijn vlogs perfect voor het uitleggen van je producten of diensten, door de effectiviteit en kost efficiëntie. Momenteel worden de meeste vlogs gemaakt door enkele personen, zoals influencers, zij maken video’s over een ontzettend breed scala aan onderwerpen. Van huishouden en ouders tot computerspecialisten. Vlogs zijn daarin perfect omdat het merk als hoofdpersoon/expert wordt gezien. Hierdoor kan een onderneming gemakkelijk klanten een ander perspectief geven en beter laten zien wie zij zijn.

Social Media Stories

Net zoals bij vlogs kunnen organisaties via social media stories hun personaliteit meer zien. Dit geeft een persoonlijkere band tussen jou en je klanten. Het voornaamste doel van social media stories is om meer casual communicatie met je klanten te krijgen. Daarnaast biedt social media ook een tal van mogelijkheden om de betrokkenheid met je klanten te vergroten. Met gemak kun jij een Q&A hosten over jou product of merk. Of laat je klanten kiezen hoe het product uit moet zien. Ook bieden de stories op social media de mogelijkheid dat jij als merk getagt kan worden

AR/VR Videos

De laatste jaren zien wij een toename in gebruik van AR en VR content. Technologie blijft zich ontwikkelen en steeds meer mensen kunnen gemakkelijk met deze technologie in contact komen. Er zijn veel verschillende functies voor AR en VR content. Door gebruik van deze content kun je bijvoorbeeld laten zien hoe een stoel of een bank in je woonkamer zou staan, of hoe een kleding stuk je zal staan. Hierdoor kan de klant shoppen zonder daarvoor de deur uit te hoeven. Ook wordt AR of VR veel gebruikt als instructie video’s, denk hier bijvoorbeeld aan een online BHV-cursus.

Deze technologie zal niet het persoonlijke contact compleet weghalen voor merken, maar levert ondersteuning aan de vindbaarheid en de toegevoegde waarde van jou merk. En zijn daardoor een geweldige tactiek om toe te passen in jou video marketing strategie.

User-Generated content

User-generated content geeft de klant meer vertrouwen in het product of dienst die je aanbiedt. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 60% van de klanten een verhoogt vertrouwen krijgt in een merk wanneer zij user-generated content zien. Dit werkt erg goed in combinatie met social media. Klanten kunnen hun eigen video uploaden als bijvoorbeeld een story. Jij als merk kan de video vervolgens delen voor extra zichtbaarheid. User-generated content helpt daarnaast ook bij de betrokkenheid van klanten. Je huidige klanten gaan zich meer zien als ambassadeurs van je merk en krijg je als merk ook toegang tot het netwerk van je klanten.

Bij Velocity Marketing zijn we gespecialiseerd in het verhogen van conversieratio’s en het versnellen van online groei. Wil je meer weten over welke trends het meest effectief zijn voor jouw onderneming? Of naar de andere mogelijkheden? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen je graag! We staan voor u klaar!

Ga naar de bovenkant