• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

marketingtools overzicht

Belangrijkste marketingtools voor 2024

Nieuwe digitale marketingtools 2024

Wat zijn de belangrijkste digitale marketingtools voor 2024? We hebben het tijdperk bereikt waarin digitale marketing cruciaal is geworden voor elke succesvolle bedrijfsstrategie. Elk jaar duiken er meer nieuwe apps op, en marketingteams worstelen om bij te blijven met de nieuwste marketingtools en trends. Laten we de marketingtools verkennen die voor opschudding zorgde in de digitale marketingindustrie, en die in 2024 waarschijnlijk een grote impact hebben.

Digitale marketingtrends

Het zien van de groei van digitale marketing door de jaren heen helpt ons de richting van de industrie te begrijpen. Ieder jaar verhogen bedrijven het budget voor marketingtools. De zogenoemde digitale marketingtrein is dan ook niet te stoppen; we hebben veel om naar uit te kijken. Als er trends zijn waar bedrijven in 2024 klaar voor moeten zijn, dan zijn dit er een paar:

Influencer marketing is een effectieve digitale strategie geworden, waarbij ruim 60% van de consumenten vertrouwen hebben in aanbevelingen van influencers.
• Videocampagnes, vooral korte filmpjes, blijven aan populariteit winnen in verschillende markten. TikTok is een mooi voorbeeld, maar ook andere platforms, zoals Instagram Reels, investeren veel in videocontent.
• Artificial Intelligence (AI) heeft de digitale marketing al aanzienlijk beïnvloed. En het gebruik ervan neemt naar verwachting alleen maar toe. Grote voorbeeld is natuurlijk de onlangs geïntroduceerde ChatGPT.
Metaverse digitale marketing platforms bestaan al enige tijd. In 2024 kunnen we echter verwachten dat het zich zal ontpoppen als een krachtige digitale marketingtools naarmate meer merken het langzaam verkennen en ernaar toe bewegen.
• Bedrijven benutten de digitale aanwezigheid van hun werknemers om marketingcampagnes te stimuleren en merkherkenning te vergroten.

Marketingtools die in 2022 regeerden

Welke marketingtools hebben ons naar het huidige digitale marketing landschap gebracht? Hier zijn enkele digitale marketingtools die in 2022 een belangrijke impact hadden:
• ActiveCampaign
Facebook Business Suite
• Buffer
• MailChimp
• Canva
• Upfluence
• Hootsuite
Google Analytics
Google Forms
Google Ads
• Moz Pro
Ahrefs
SemRush
• Unbounce

Dit zijn slechts enkele van de belangrijke digitale marketingtools die in 2022 populair waren en waarmee marketeers hun online strategie konden verbeteren. Veel van deze marketingtools benutten nu al maximaal de AI-mogelijkheden en zullen de digitale mogelijkheden blijven uitbreiden.

De beste marketing tools voor 2024

Sommige marketing tools verliezen gewoon nooit hun glans. Ongeacht hoeveel de bedrijfssector verandert, veel marketingtools blijven essentieel voor digitaal succes omdat ze zich aanpassen en mee-evolueren met trends. We geven je enkele van de beste marketing tools om in 2024 in te investeren.

MailChimp

Deze marketing tool leidt digitale marketinginspanningen met e-mailcampagnes. Het is de go-to van een marketeer voor het automatiseren van e-mails en nieuwsbrieven, het segmenteren van abonnees en het bijhouden van prestaties. Zolang e-mailcampagnes belangrijk blijven, heerst MailChimp.

Google Analytics 4

Het analyseplatform blijft digitale marketeers helpen hun doelgroep te begrijpen, digitale activiteiten te volgen en prestaties te optimaliseren. In 2024 moeten digitale marketeers nog steeds sterk vertrouwen op één van de beste marketingtools, namelijk Google Analytics om dieper te graven in digitale strategieën. Google Analytics 4 (GA4) is daarbij de nieuwe versie van Google’s populaire analytics-tool die in oktober 2020 werd uitgebracht.

GA4 biedt een aantal nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie van Google Analytics (Universal Analytics). Zoals cross-platform tracking, gebruiker centrische meting, machine learning technologie en evenement gebaseerde tracking. Marketingtool GA4 biedt een meer geavanceerde en flexibele manier om website- en gebruikersgegevens te meten en te analyseren, wat marketeers in staat stelt om betere beslissingen te nemen en effectievere marketingcampagnes te ontwikkelen.

Canva

Deze digitale ontwerp tool past perfect bij digitale marketingcampagnes. Het platform biedt digitale marketeers een breed scala aan sjablonen om professionele digitale assets te maken, zonder dat er ontwerp ervaring nodig is. Zoals infographics, presentaties en digitale posters.8

Trello

Trello is een projectmanagement tool waarmee gebruikers taken, projecten en deadlines kunnen organiseren en beheren op een visuele en intuïtieve manier. In 2024 zouden digitale marketeers nog steeds gebruik moeten maken van de mogelijkheden van deze tool om digitale marketingprojecten te organiseren.

Slack

Slack is een communicatietool die een efficiënte en gestroomlijnde manier biedt om te communiceren met teamleden via chatkanalen, bestandsdeling en videoconferenties. Met behulp van Slack kunnen digitale marketeers gemakkelijk de planning communiceren, de voortgang bijhouden en digitale marketingkanalen creëren.

belangrijkste marketingtools voor 2023

Yoast SEO

Geen enkele digitale marketingstrategie is compleet zonder SEO. Yoast SEO helpt marketeers inhoud te optimaliseren voor zoekmachine rankings, waardoor het gemakkelijker wordt de digitale zichtbaarheid snel uit te breiden. Deze marketingtool is in 2024 nog steeds de beste vriend van een digitale marketeer.

SwipePages

Omdat digitale marketing zich blijft uitbreiden, hebben digitale marketeers effectieve landingspagina’s nodig. SwipePages helpt daarbij, het is namelijk een marketingtool voor het maken van een hoog converterende digitale landingspagina. Het stelt gebruikers in staat gemakkelijk professionele en effectieve landingspagina’s te maken zonder technische kennis.

Semrush

Bij de marketingtools van marketeers mag Semrush niet ontbreken. Semrush is namelijk een alles-in-één marketingtool die inzichten biedt in zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde zoekadvertenties, social media, linkbuilding, website audit en contentmarketing om de online zichtbaarheid van een bedrijf te verbeteren. Het digitale marketingplatform moet in 2024 de go-to tool van de digitale marketeer blijven.

Meer belangrijke online marketingtools 2024

Andere online marketingtools die belangrijk zijn voor digitale marketing in 2024 zijn onder andere:

• Hubspot: Een marketing-, verkoop- en serviceplatform dat tools biedt voor lead generatie, e-mailmarketing, social media, CRM en meer.
• Hootsuite: Een social media management tool die het beheer en de planning van social media berichten op verschillende platformen vereenvoudigt.
Google Tag Manager: Een tool voor tag beheer waarmee marketeers gemakkelijk tracking codes en tags kunnen toevoegen aan websites zonder dat er programmeerkennis nodig is.
• AdRoll: Een platform voor retargeting en prospecting waarmee adverteerders hun doelgroep kunnen bereiken op verschillende apparaten en platforms.
Hotjar: Een tool voor website-analyse die gebruikersgedrag op websites inzichtelijk maakt door middel van heat maps, sessie registratie en feedback formulieren.

Vooruitkijken naar digitale marketing in 2024

Is het zo belangrijk om de digitale marketingcurve voor te blijven? Absoluut. De industrie verandert snel, en digitale marketeers moeten altijd een stap voor zijn om concurrerend te blijven. Investeren in de juiste marketingtools betekent investeren in digitale aanwezigheid en uitmuntendheid die verder gaat dan de traditionele digitale marketing inspanningen. Naarmate digitale marketing door ontwikkelt, moeten marketeers verwachten dat de marketingtools geavanceerder worden en beter zijn in het maximaliseren van digitale efficiëntie.

Is jouw digitale marketingteam klaar voor 2024? Dit is veel om te verwerken voor elke bedrijfseigenaar, en daarom is het waardevol om samen te werken met een digitaal marketingbureau. Neem vandaag nog contact op ons op voor meer informatie over hoe onze diensten jouw bedrijf kunnen helpen de best mogelijke resultaten te behalen in 2024 en daarna.

Ga naar de bovenkant