Betekenis van: CRM

« Terug naar Marketing Begrippen

CRM staat voor Customer Relationship Management. Een CRM-systeem is er om te helpen bij het bijhouden van klant gegevens. Bovendien, kan een CRM dienen als extra hulp bij sales management. Ook biedt het integraties aan met sociale media. Ten slotte, kunnen er acties worden vastgesteld binnen een CRM.

Het nut van een CRM

Een CRM-systeem is er om klantgegevens bij te houden. Zo kan elk contactmoment worden bijgehouden en kunnen er accounts worden beheerd. CRM’s zijn er voor bedrijven die hun klantgegevens graag bij willen houden. Bij grote bedrijven is dit vaak een onmisbaar systeem.

Een Customer Relationship Management is zeer handig voor het vastleggen van elk contactmoment met een klant. Van het hebben van een telefoon gesprek, tot het bezoeken van de klant. Alles wordt vastgelegd. Met een Customer Relationship Management wordt veel data dus in 1 overzicht bewaard. Er kunnen herinneringen voor follow-ups worden gepland om zo nooit iets te vergeten. Een Customer Relationship Management is dus zeer nuttig. Bovendien, zorgt het systeem voor nauwkeurigheid en efficiëntie.

Wat kan een CRM?

Een Customer Relationship Management systeem is er om bedrijven een overzichtelijke locatie te geven voor al haar gegevens betreft klanten. Op deze manier kunnen bedrijven hun relaties beter beheren en kunnen ze samen beter groeien. Interactie is hetgeen een Customer Relationship Management systeem zeer goed verbetert en mogelijk maakt.

Naast het opslaan van telefoongesprekken, e-mails, vergaderingen, bezoeken, actiepunten, opmerkingen en dergelijke, kan er nog veel meer in een Customer Relationship Management. Bijvoorbeeld het inplannen van volgende stappen. Maar ook zeker het toevoegen van opmerkingen kan in een CRM.

Door het beter begrijpen van de fase van een klant, is verkoop makkelijker. Al de informatie in één systeem helpt hier bij.

Meest voorkomende functies

De meest voorkomende functies van een CRM-systeem zijn:

  • Contactbeheer
  • Beheer van leads
  • Sales prognoses
  • Intern chatten
  • E-mail tracking
  • Bestanden delen
  • Analyses maken

Al deze functies zorgen voor een zeer goed overzicht van de sales voor elk soort en type bedrijf. Al met al is het hebben van een Customer Relationship Management zeker een aanrader.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist