• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

adverteren op linkedin

Zakelijk adverteren op Linkedin

LinkedIn; Een sociaal platform waar zakelijk netwerken op de eerste plaats staan. Dit platform is niet alleen erg interessant als online cv, maar ook als contact en visitekaartje voor mensen. Hierdoor wordt het platform ook steeds aantrekkelijker voor adverteerders. LinkedIn heeft een aantal zeer interessante targetingopties die u nergens anders kunt vinden. Daarom leggen we precies uit waarom adverteren op Linkedin zo interessant kan zijn en waar potentie ligt voor uw bedrijf.

Linkedin ad logo

Waarom adverteren op Linkedin?

LinkedIn-advertenties bieden verschillende manieren om uw doelgroep te bereiken. LinkedIn wordt veel gebruikt om kennis en informatie te delen binnen het bedrijfsnetwerk. Alleen relatief weinig bedrijven maken nog gebruik van LinkedIn-advertenties. Hoe meer bedrijven LinkedIn-advertenties gaan gebruiken, hoe hoger de kosten, dus dit is een geweldige kans nu er nog weinig bedrijven aanwezig zijn.
Met LinkedIn kunt u bijvoorbeeld:
U kunt specifiek richten op bedrijfscriteria zoals branche, functietitel, jarenlange ervaring, bedrijfsgrootte, regio en bedrijfsnaam. U kunt ze ook combineren, zoals alle “Managers en Directeuren” in “Brabant” die werken voor organisaties in de afdeling “E-commerce”. Enkele andere interessante opties:
  • Mensen die een bepaalde groep volgen of daarin geïnteresseerd zijn.
  • Mensen die veel berichten delen of recentelijk zijn gepromoveerd.
  • Medewerkers binnen een organisatie die personeelsgroei doormaken.
Daarnaast kunt u uw eigen klantenlijst uploaden. U kunt bijvoorbeeld een zelfgemaakte Excel-lijst gebruiken die bestaande klanten bevat om herhaalde aankopen te doen of een lijst te genereren met organisaties die klanten van concurrenten zijn. Dit is als u echt nog een stap verder wilt gaan om meer website bezoekers om te zetten in leads of klanten.

Ook belangrijk om te weten

Adverteren op LinkedIn heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Advertenties via LinkedIn zijn iets duurder dan advertenties op Facebook, Instagram en Pinterest. Maar het is redelijk proportioneel. Bij LinkedIn is adverteren vooral gericht op B2B-leads. Daarom hebben de nieuwe zakelijke klanten van LinkedIn meestal een hogere klantwaarde dan bijvoorbeeld de B2C-klanten van Instagram. Daardoor ondanks de hogere advertentie kosten kunt u veel omzet genereren door het inzetten van Linkedin.

Hoe werkt adverteren op Linkedin?

Nu de voordelen van adverteren op Linkedin duidelijk zijn gaan we iets meer in over hoe u optimale resultaten kunt behalen met Linkedin. Het is natuurlijk belangrijk dat u goed voorbereid bent voordat u gaat beginnen.
Voordat u begint met adverteren op Linkedin is het belangrijk om uw campagnedoel te bepalen. Alle campagnes waar niet goed over nagedacht is hebben in de praktijk niet de gewenste resultaten. Ook is het belangrijk dat u de resultaten goed kunt meten door duidelijke kaders te stellen.
De relevante aspecten die u van te voren wilt uitwerken:
  • Allereerst uw doel van de campagne. Is het een lange termijn strategie om de naamsbekendheid binnen de markt te vergroten óf wilt u zoveel mogelijk leads in een korte tijd binnenhalen. Wat belangrijk is om te weten is dat directe sales lastig is om te genereren als er geen bewuste vraag is. Daarom is het belangrijk dat u dit eerst onder het bewustzijn van de klant brengt. Hierdoor bouwt u eerst uw naam op binnen de markt, om daarna potentiële klanten te interesseren en vervolgens deze als lead binnen te halen.
  • Daarnaast is het belangrijk om te weten wie uw precieze doelgroep is. U kunt niet op het gehele Linkedin platform targeten. Hoe specifieker de targeting, hoe beter de resultaten zullen zijn. Om specifiek op 1 branche te targeten kunt u de campagne hier precies op instellen.
  • Het is belangrijk dat u een aantrekkelijke campagne opzet waarmee u de aandacht trekt. U wilt dit doen door meer waarde te leveren en mensen oprecht te helpen. Dit bepaalt uiteindelijk de gehele resultaten van de campagne, hoe meer waarde u geeft, hoe meer waarde u er voor terugkrijgt.
  • Wat zijn de gemiddelde opbrengsten en marges voor nieuwe klanten?
linkedin campaign manager

Bron afbeelding: Business LinkedIN

Soorten Linkedin advertentie campagnes

Er zijn verschillende soorten Linkedin Advertentie methodes. Namelijk gesponsorde content, gesponsorde InMail en Tekstadvertenties.

1. Gesponsorde content

Onder gesponsorde content heeft u drie verschillende advertentie types:
Bestaande content en direct gesponsorde content
U kunt bestaande inhoud op uw bedrijfspagina promoten of specifieke inhoud maken die alleen voor weergave is bedoeld. Het verschijnt dan niet op de bedrijfspagina.
Lead generation forms
Formulieren voor het genereren van leads vormen een aanvulling op reguliere gesponsorde inhoud. Dit is een vooraf ingevuld formulier met gegevens dat kan worden toegevoegd aan de reguliere advertising. Hiermee kunt u rechtstreeks vanuit uw advertenties leads verzamelen.
Video
Sinds april 2018 is het mogelijk geworden om videoadvertenties via LinkedIn te plaatsen. De video wordt automatisch afgespeeld, maar er is geen geluid. Daarom is het raadzaam om ondertitels aan de video toe te voegen. LinkedIn raadt aan om uw video korter dan een minuut te maken en uw boodschap in de eerste paar seconden af ​​te leveren.

2. Gesponsorde inmail

Met gesponsorde InMail-advertenties kunt u InMail naar een specifieke doelgroep sturen. Dit bericht komt binnen in uw LinkedIn-inbox. Het bericht bestaat uit de naam van de afzender (moet een primaire verbinding zijn), onderwerp, beschrijving, inhoud, knoppen en banner.

3. Tekstadvertenties

Tekstadvertenties verschijnen aan de rechterkant van de nieuwsfeed en bovenaan de banner. Uw advertentie zal bestaan ​​uit een kop, een beschrijving, een uiteindelijke URL en een afbeelding (optioneel). Als u afbeeldingen wilt toevoegen, raadt LinkedIn aan om professioneel gemaakte foto’s te gebruiken.

Linkedin Ads uitbesteden?

Nu u de voordelen en kansen van op Linkedin adverteren beter begrijpt kunt u altijd nog vragen of hulp nodig hebben over de mogelijkheden. Als u ondersteuning nodig heeft bij het analyseren, testen en optimaliseren van uw Linkedin campagnes dan kunt u altijd bij ons terecht.
Wilt u beginnen met adverteren op Linkedin en bent u op zoek naar een team van specialisten om optimaal resultaat te behalen voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Plan eens een vrijblijvende meeting in om er achter te komen of we iets voor uw bedrijf kunnen betekenen!
Ga naar de bovenkant