• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

publiek in een zaal

Wat is behavioral targeting?

Personalisatie is de toekomst van marketing. Bij behavioral targeting verkopen netwerken klantkennis aan de adverteerders op hun netwerk. Op die manier kunnen bedrijven de zoekgeschiedenis en online activiteiten gebruiken om hun advertenties te personaliseren. Door advertenties naadloos aan te laten sluiten bij het zoekgedrag en de wensen van een gebruiker, is de kans op een klik heel hoog.

Uw virtuele klantprofiel

Op basis van online gedrag en verzamelde klantgegevens maken bedrijven virtuele profielen van hun bezoekers/gebruikers. Op basis van het profiel dat bedrijven toekennen aan gebruikers bieden ze een gepersonaliseerde ervaring. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van dynamische content. Dynamische content kan variëren op basis van verschillende factoren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; hobby’s, demografische gegevens, gekochte producten, klikgedrag uit e-mails en nog veel meer.

De voorspellende kracht van data

Doordat er steeds meer data beschikbaar is waarmee deze profielen worden opgebouwd, wordt het steeds makkelijker om een gepersonaliseerde ervaring te bieden aan uw klanten. Bovendien kunnen fouten worden omgezet in waardevolle kennis. Het is weliswaar nog niet mogelijk om een 1-op-1 ervaring te bieden voor uw klanten. Op basis van een 360 graden klantprofiel bent u al in staat om personalisatie te bieden aan verschillende klantsegmenten. Door segmentatie en personalisatie kunt u betere inspelen op de behoeftes van uw bezoekers. Bovendien kunt u door het gedrag van uw bezoekers in kaart te brengen voorspellen welke producten hardlopers zijn, welke invloed prijswijzigingen hebben op uw omzet en nog veel meer.

Ontdek wat uw bezoekers ervaren

Als bedrijf kunt u op verschillende manieren het gedrag van uw bezoekers en kopers in kaart brengen. Als bedrijf kunt u gebruik maken van advertentienetwerken, daarnaast kunt u bijna alle gebeurtenissen op uw site meten, ook is het mogelijk om mouse pad tracking in te zetten en zo zijn er nog veel meer manieren om klantkennis op te doen. Op basis van klantkennis kunt u conversie ratio’s verhogen, gepersonaliseerde belevingen bieden, problemen herkennen en meer verkopen realiseren.

Online adverteren

Om de juiste bezoekers naar uw website te krijgen kunt u gebruik maken van advertentienetwerken. Deze netwerken sluiten naadloos aan bij uw personalisatie, omdat u hier wederom heel goed kunt segmenteren. Netwerken zoals Google en Facebook hebben een real-time marktplaats waarop ze advertenties verkopen. Bedrijven kunnen bieden op deze advertenties en als ze winnen, wordt hun advertentie vertoond. Netwerken vertonen uw advertenties echter niet alleen op basis van de prijzen die u ervoor over hebt om getoond te worden. Vaak betaalt u online op basis van de klikken of conversies die uw advertenties opleveren. Om die reden tellen factoren zoals; kwaliteit, relevantie en meer ook mee in de strijd om advertentieplekken in te kopen.

De rol van offline marketing

Ook offline is uw data waardevol. U kunt namelijk de bezoekers van uw website tot in de winkel volgen. Het volgen van bezoekers tot in de winkel gebeurt door middel van wifi en zendmasten. U kunt zo in kaart brengen welk deel van uw klanten in de winkel komt en welk deel niet. Met deze gegevens kunt u uw winkelervaring optimaliseren op basis van de juiste klanten. Daarnaast zien bedrijven in de regio’s waar ze nieuwe winkels openen ook hun online verkopen toenemen. Door bereikbaarheid en lokale bekendheid straalt uw winkel meer vertrouwen uit en durven consumenten eerder een aankoop te plaatsen.

Bent u benieuwd geworden naar welke rol marketing binnen uw bedrijf kan spelen? Laat het weten in de comments!

Ook interessant

De basis van neuromarketing

Ga naar de bovenkant