• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

zomerse cocktail social media

Tips & trends voor social media tijdens de zomer

De zonnige dagen staan weer voor de deur. Dat betekent over een paar maanden tijd voor vakantie! Jouw doelgroep denkt hier vast hetzelfde over. Om hen toch te blijven verrassen met frisse content, delen we in dit artikel tips & trends omtrent social medai waardoor jij actief zal blijven in deze periode.

Voordelen van social media

Eén van de belangrijkste voordelen is dat social media ervoor zorgt dat je dankzij het delen van relevante content, een band opbouwt met je doelgroep. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je in contact blijft met je doelgroep, waar je ook bent. Bovendien kan social media relatief goedkoop zijn als je het goed inzet.

Niet alleen is social media goed voor je zoekmachine marketing, het zorgt er ook voor dat je merk herkenbaar wordt. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer aankopen en omzet. Dat is natuurlijk precies wat je wilt! Veel mensen denken dat het in de zomer, oftewel de ‘’komkommertijd’’, niet de moeite waard is om actief te zijn op social media. Echter is het juist in deze tijd belangrijk om op te vallen en boven je concurrenten uit te steken. Om meer interactie en loyaliteit te creëren van je doelgroep, sommen we hier een aantal tips onder elkaar:

Tip nummer 1

Maak een duidelijke social mediaplanning voor de zomermaanden. Om ervoor te zorgen dat je team goed voorbereid is, is het handig om ideeën te verzamelen tijdens een brainstormsessie. Je kan gebruik maken van post-its om alle ideeën op te schrijven. Vervolgens verwerk je dit in de kanalen die je normaal gesproken inzet. Tijdens de vakantieperiodes is er altijd een verloop van collega’s; zorg er daarom voor dat de planning makkelijk te begrijpen is en in één format verwerkt is. Uiteindelijk is het dan handig om de uitwerking van de acties ook te verwerken binnen dit format. Hieronder zie je een voorbeeld:

Tips & trends

Tip nummer 2

Vakantie betekent dat jouw doelgroep meer tijd heeft om te lezen. Overweeg om die reden een lijst te maken van relevante blogs die je tijdens deze periode kunt posten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de voordelen van producten of diensten die je aanbiedt, of over trends en ontwikkelingen in je vakgebied. Vergeet niet om een inhaker te maken op producten die passen bij de zomer. Verwerk korte promotieteksten en deel interessante links.

Tip nummer 3

Deel stories op Facebook en Instagram om toch laagdrempelig met weinig effort actief te blijven. Creëer een band met de doelgroep door in te haken op hun vakantiebestemmingen.

Tip nummer 4

Pak de inhaakkalender erbij! Dit is een handig hulpmiddel om bereik te creëren op je pagina.

Tip nummer 5

Tijdens de zomer is het overal wat rustiger op kantoor. Pak dus deze tijd om alvast na te denken over je marketingplannen in het najaar!

Tip nummer 6

Lopen de social media posts niet goed en ben je niet tevreden? Houd je hoofd koel en optimaliseer deze posts. De volgende keer zorg je ervoor dat het weer een stukje beter gaat.

Tip nummer 7

Neem eens een kijkje bij andere social mediakanalen die je nog niet kent. Bijvoorbeeld Pinterest. Naast de visuele aspecten is het nu ook een e-commerceplatform en zoekmachine geworden. Zeker de moeite waard om te overwegen voor je bedrijf! Bekijk ook kanalen zoals YouTube of TikTok (als deze nog niet in je social mediastrategie verwerkt zijn).

Tip nummer 8

Ga met een designer aan tafel om de templates voor social media te herzien. Maak nieuwe templates en kijk wat beter werkt bij je doelgroep.

Tip nummer 9

Tijdens de zomervakantie zijn mensen meer online dan ooit. Dit is dus jouw kans om te gaan adverteren via social. Je valt enorm op en mensen hebben meer tijd om te kijken of luisteren naar je boodschap.

Tip nummer 10

Plan niet alleen je vakantie maar ook jouw posts! Als je posts gaat inplannen, heb je er wel minder grip op. Zet het dus ook in je agenda zodat je kan reageren op reacties en de likes in de gaten kan houden.

Lukt het niet om consistent te blijven en wil je de aandacht van je doelgroep niet verliezen? Bij Velocity Marketing zorgen wij voor de strategie en uitvoering van jouw social media. Ga zonder zorgen op vakantie en blijf connected met je doelgroep. Bekijk onze website voor meer informatie over social media en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Ga naar de bovenkant