• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

meer social media relevantie

11 Social media Tips voor meer Relevantie

Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor alle platformen die gebruikt worden voor interactie. Deze social mediakanalen kun je gebruiken voor verschillenden doeleinden. Op al deze kanalen kun je communiceren met andere gebruikers. Met platformen zoals Instagram en Facebook post je foto´s en video´s en deel je content met andere gebruikers. Ook worden social media platformen voor door veel ondernemers gebruikt. Zij kunnen met kanalen zoals Twitter reageren op hun klanten die vragen hebben of hun producten adverteren op Facebook.

#11 tips voor meer relevantie op jouw social media

De toegevoegde waarde van influencers op social media

Gebruikers die een groot bereik hebben werken vaak samen met bedrijven. Zij posten foto´s en filmpjes van producten van een leverancier. Mensen die invloed hebben op de behoeftes van gebruikers noem je ook wel Influencers. Zij kunnen gebruikers beïnvloeden om een product of dienst aan te schaffen. Ondernemers werken vaak samen met dit soort gebruikers omdat zij de naamsbekendheid van een bedrijf kunnen verhogen.

Missie en visie

Als social mediagebruiker moet je ervan bewust zijn wat het juiste kanaal is voor je doelstellingen. De vraag die je jezelf moet stellen is: wie wil ik bereiken en op wat voor manier wil ik dat doen? Wil ik foto’s maken of filmpjes? Wie zijn de mensen die ik wil bereiken? Vinden zij het leuk om te posts lezen of vinden zij foto’s en filmpjes aantrekkelijker? Door jezelf deze vragen te stellen kun je kiezen hoe je interactie aangaat en kwaliteit kunt leveren aan je doelgroep.

Op welke momenten is het relevant om interactie aan te gaan?

Het is heel erg belangrijk om te weten wat het beste tijdstip en de beste dag is om content te posten op een mediakanaal. Om dit overzichtelijk te doen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een contentkalender. Een contentkalender zorgt er namelijk voor dat je het consistentie behoudt. Je houdt dan goed in de gaten wanneer er feestdagen zijn en welke events er aankomen. Met een contentkalender ben je goed voorbereid. Je kunt op de planning zetten hoeveel posts je gaat maken op een dag en hoe je ze gaat verdelen in een dag.

Het moment dat je kiest om een bericht te posten is cruciaal. Je wilt je doelgroep zo snel mogelijk bereiken. Door goed te analyseren wanneer jouw doelgroep online is kun je ze het snelst bereiken. Als je je statistieken bekijkt kun je zien op welke momenten je het meest interactie had met je volgers. Op deze manier kan je zien op welke dagen en tijden je het best een bericht kan posten.

Verschillende interesses op social media

Inspirerende mensen worden vaak in de schijnwerpers gezet. Zoals influencers. Met hun charisma kunnen zij mensen beïnvloeden. Mensen kijken op naar inspirerende individuen. Om je media kanalen te optimaliseren moet je af en toe ander soort content posten dan wat je normaal gewend bent. Voorbeelden hiervan zijn: informatiebronnen, vragen beantwoorden, kennis delen of quotes. Dit soort posts vinden mensen interessant om te zien (en lezen). Afwisseling zal ervoor zorgen dat mensen je blijven volgen. Bovendien bouw je dan sneller een band op met je volgers.

Bedenk een thema voor je kanaal

Door een thema aan te houden laat je aan je kijkers zien waar je voor staat. Je maakt met een thema duidelijk wie je bent en wat je wilt uitstralen. Ontwerp een format/stijl om voor elke sociale media post te gebruiken. Bijvoorbeeld op Instagram kan je met je post laten zien wat je thema is. Op dit platform is het belangrijk dat je een eigen stijl hebt en dat je beelden bij elkaar passen.

Sterke & unieke captions

Spreken is kracht. Een sterke caption kan gebruikers beïnvloeden. Probeer onder elke post een sterke en unieke caption te bedenken. Een goed doordachte caption maakt je post sterker. Het is relevant om goed na te denken in welke taal je wilt schrijven. Door na te denken wie je doelgroep is kun je bepalen welke taal je gaat gebruiken voor je captions.

Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Interactie is heel erg belangrijk bij media kanalen. Als je op een platform niet veel volgers hebt maar je hebt veel interactie, kom je hoger te staan in de algoritme van dit social media kanaal. Het doel van social media kanalen is niet om zoveel mogelijk volgers te hebben. Het is veel belangrijker om vindbaar te zijn, hoog te staan en op die manier nieuwe klanten te vinden.

Duurzame band opbouwen

Bouw een band op met de gebruikers die je volgen. Door een band op te bouwen blijven je volgers betrokken bij je bedrijf. Zoals duurzame producten kan je ook een duurzaam band krijgen met je volgers. Ga de interactie aan met je volgers. Op deze manier kun je het gesprek over je bedrijf leiden en in de tussentijd aan je relatie met jouw klanten werken.

Ontwikkelingen en trends

Trends zijn ontwikkelingen die voor een korte termijn gelden. Trends kunnen met verschillende dingen te maken hebben. Bijvoorbeeld bij mode. Het wordt trend komt vaak voor in de modewereld. Bijvoorbeeld als gescheurde broeken door celebrities gedragen worden krijgen hun volgers de neiging om een gescheurde broek te kopen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat heel veel mensen een gescheurde broek gaan dragen wat zich kan ontwikkelen tot een trend.

Bereik klanten met een business account

Als je een business account hebt kun je alle bezoekersstatistieken zien. Deze statistieken helpen je om meer interactie te krijgen en volgers optimaliseren. Als je weet wie de mensen zijn die jou volgen dan kan je jouw content aanpassen aan die mensen. Op deze manier kan je nog meer interactie krijgen.

Uniek betekent jezelf zijn

Het allerbelangrijkste is wees jezelf. Probeer content te delen die jij echt leuk zou vinden om online te zien. Ieder persoon is uniek op zijn eigen manier. Laat aan de wereld zien wat jou uniek maakt. Met deze tips vind je in no-time nieuwe klanten via social media. Heb je meer vragen over relevantie op social media? Wij staan voor je klaar. Klik hier om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Ga naar de bovenkant