• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Social media kanalen op een telefoon

Social media kanalen – Top 10 Social Media Kanalen 2024

Als we het hebben over social media kanalen dan bedoelen we hier de platformen mee waarop mensen informatie met elkaar delen. Social Media kanalen bieden je een geweldige manier om in contact te blijven met je vrienden en familie. Door video’s en foto’s te delen kun je connecties of volgers op de hoogte houden van wat er speelt in je leven. Het stelt mensen ook in staat om in contact te komen met idolen & bedrijven die ze leuk vinden en waarbij ze producten willen kopen.

Facebook

Facebook is het allergrootste social media platform ter wereld. Mensen die een profiel aanmaken op Facebook kunnen er foto’s uploaden, berichten versturen, shoppen, spelletjes spelen enzovoort. Het platform is in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en heeft in totaal zo’n 2.9 miljard actieve maandelijkse gebruikers.

Youtube

Youtube is een website en social media kanaal waarop gebruikers video’s kunnen hosten en video’s kunnen uploaden, delen en bekijken. Dit kanaal is niet alleen een van de grootste websites en zoekmachines. Maar is ook nog eens het grootste kanaal als het gaat om video’s. Elk uur wordt er ongeveer 30 duizend uur aan video content toegevoegd. De eigenaar van Youtube is Google en het platform heeft in totaal zo’n 2.2 miljard actieve maandelijkse gebruikers.

Whatsapp

Whatsapp is begonnen als een dienst waarop mensen met elkaar konden chatten. Tegenwoordig kunnen gebruikers ook verhalen delen, gesprekken aangaan met bedrijven, video’s en nog veel meer. Het platform is onder andere beschikbaar voor Android, iOS, Windows, Blackberry OS, Tizen enzovoort. Voor bedrijven is het een erg toegankelijk platform voor onder andere het leveren van klantenservice. In totaal heeft Whatsapp zo’n 2 miljard actieve maandelijkse gebruikers.

Instagram

Instagram is een social media platform waarop foto’s en korte video’s worden gedeeld. Het kanaal is een van de social media kanalen van Meta. In oktober 2010 werd het platform gelanceerd door oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger. Gebruikers kunnen via het platform video’s en foto’s delen. Maar het is ook mogelijk om er te livestreamen, er een online shop op in te richten en om aankopen te doen. Als merk kun je er bovendien heel goed een relatie aangaan met je kopers. Instagram heeft in totaal net als Whatsapp zo’n 2 miljard actieve dagelijkse gebruikers .

TikTok

Tiktok is een social media platform voor het delen van video’s. Met deze video’s kunnen gebruikers op een creatieve manier content delen. De app biedt namelijk heel veel mogelijkheden om video’s te bewerken, filters toe te voegen en om geluiden toe te voegen. De tiktok app werd in 2016 in China gelanceerd. Ongeveer een jaar later kon de hele wereld gebruik maken van de app. Vooral onder jeugdige gebruikers is de app enorm populair en groeit TikTok hard. In totaal heeft TikTok zo’n 1 miljard maandelijkse gebruikers. 

Telegram

Ook Telegram is ooit begonnen als chat service voor gebruikers. Tegeram biedt end-to-end gecodeerde chats en videogesprekken. Zo kunnen chats heel goed worden beveiligd en worden versleuteld. In die chats kunnen gebruikers tekstberichten, spraakberichten, video berichten, afbeeldingen, locaties, stickers, contacten en audiobestanden met elkaar delen. Ook is het mogelijk om een Telegram kanaal te maken hierin kan alleen een maker berichten plaatsen. Andere gebruikers kunnen het kanaal volgen. Telegram heeft in totaal zo’n 550 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Snapchat

Snapchat werd in 2011 gelanceerd door de oprichters Evan Spiegel, Bobby Murphy en Reggie Brown. Het heeft een app waarop gebruikers video’s, foto’s en berichten kunnen versturen die verdwijnen nadat ze zijn bekeken. Deze video’s en foto’s kunnen gebruikers voor zo’n 10 seconden zien. Op het platform zitten voornamelijk tieners. Snapchat telt in totaal zo’n 548 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. 

Twitter

Twitter is een kanaal waarop je korte tekstberichten kunt plaatsen. Op het platform worden deze berichten tweets genoemd. Deze ’tweets’ kunnen ook worden verzonden via dm’s(direct messaging). Daarnaast kunnen ze worden gedeeld (retweet), beantwoord, vermeld en worden doorgestuurd. Gebruikers op het platform kunnen een profiel aanmaken om al die acties vanuit hun profiel uit te voeren. Het platform is in 2006 opgericht door Jack Dorsey en is onlangs verkocht aan Elon Musk. In totaal telt Twitter zo’n 436 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Reddit

Reddit is een sociale website waar gebruikers foto’s, video’s, berichten en links met elkaar kunnen delen. Andere gebruikers kunnen vervolgens op de content reageren door posts te ‘upvoten’ of te ‘downvoten’. hiermee zeggen gebruikers in feite of ze de content leuk of stom vinden. De posts zijn onderverdeeld in de categorieën: gaming, sport, business, crypto, televisie en beroemdheden. Er zijn nog meer categorieën. Ook is het mogelijk om alleen de populairste posts te zien. Reddit heeft in totaal zo’n 430 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

LinkedIn

LinkedIn is een social media platform waar mensen en bedrijven met elkaar in contact komen via bedrijven en zakelijke interesses. LinkedIn is opgericht door Reid Hoffman en Paul Buchheit in 2003. Toen was het alleen een platform waarop vacatures konden worden geplaatst. Tegenwoordig is het platform van windows. In totaal zijn er zo’n 250 miljoen actieve maandelijkse gebruikers op LinkedIn te vinden.

Vond je dit artikel leuk, wil je meer van dit soort artikelen lezen of heb je een vraag? Laat het ons dan weten in de comments!

Ga naar de bovenkant