• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Social Media
  • Met welke Facebook tools kun je sneller groeien? 5 handige tools
Image

Met welke Facebook tools kun je sneller groeien? 5 handige tools

Facebook is de laatste jaren steeds belangrijker geworden als kanaal voor je communicatie doeleinden. Het grootste social media bedrijf helpt je echter ook met diverse super handige tools. Welke tools heeft Facebook en hoe gebruik jij ze jouw doelen te behalen?

Facebook voor bedrijven

Facebook is onderdeel van Meta. Meta Platforms is een organisatie waar meerdere social media platforms onder vallen, o.a. Instagram, Messenger en Meta Quest. Facebook had eind 2022 2,9 miljard dagelijks actieve gebruikers en is daarmee het grootste social media platform ter wereld. Zelfs in Nederland is Facebook, na WhatsApp (ook eigendom van Meta),  het grootste social media platform. Met dagelijks 10,6 miljoen gebruikers. Dit betekent eindeloze kansen voor ondernemingen om naamsbekendheid of conversie te genereren. Facebook ondersteund ondernemers met diverse handige tools.

Facebook Creator Studio

De Creator Studio van Facebook is één van de velen Facebook tools en biedt je alle tools die je nodig hebt om effectief content te plaatsen, beheren en inkomsten mee tee genereren. De Facebook Creator Studio houdt ook alle prestaties van je content bij. Dankzij deze tool van Facebook is het consistent plaatsen van content een stuk makkelijker. Vanuit de Facebook Creator Studio kun je al je content beheren vanuit één plek. Binnen de Facebook Creator Studio kun je terecht voor de Facebook Ads Library. Hier staat alle content dat wordt geplaatst op Facebook en Instagram.

Tevens is het mogelijk je content kalender in te plannen met de Facebook Planner. Zo mis je nooit meer een post en ben je consistent zichtbaar.

Ook kun je vanuit de Creator Studio al je content analyseren en kijken welke post het best presteert. Je kan hier zelfs zien op welke tijden en dagen jouw doelgroep het meest actief is. Daarnaast heb je via de studio toegang tot je inboxen, Facebook Messenger en Instagram Direct Messages voor al je zakelijke Facebook pagina’s en Instagram accounts. Naast je Messages kun je hier ook terecht om te reageren op comments. Zo zijn alle interacties af te handelen op één plek!

facebook creator studio dashboard

Facebook Ads Library

Het maken van een advertentie kan soms best lastig zijn. De creativiteit is soms ver te zoeken. Je moet aan zo veel dingen denken, een pakkende titel, sterke beschrijving, en de perfecte foto of video. Met de Facebook Ads Library wordt het bedenken van een advertentie een eitje. Deze tool helpt je namelijk met het vinden van de inspiratie die jij nodig had. De Ad Library van Facebook is de goudmijn voor iedere marketeer. De bibliotheek geeft je toegang tot een uitgebreide doorzoekbare collectie aan advertenties die op dit moment worden weergegeven binnen de Meta platformen.

Facebook ads library nike

De tool is erg handig en eenvoudig in gebruik. Facebook heeft zijn best gedaan de tool zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Je gaat naar de bibliotheek en je krijgt een zoekvenster. In dit zoekvenster kun je het land/regio selecteren en naar wat voor categorie advertenties je opzoek bent. Vervolgens kun je een merk of bedrijf opzoeken via de zoekbalk. Wil je meer informatie over een bepaalde advertentie? Dat kan binnen de Ads Library, klik op advertentie details.

Wat kun je met de Ads library tool?

Maar wat kan je hier nou mee? Inspiratie opdoen! Kijk wat wel of niet werkt bij advertenties in jou branche. Waar en wanneer plaatsen concurrenten? Wat soort content plaatsen zij en hoe goed werkt het. Ben je een klein bedrijf dat nog opzoek is naar zijn eerste klanten? Kijk bij reacties van concurrenten. Welke personen/bedrijven zijn erg betrokken bij de posts? Of welke bedrijven maken nog onvoldoende gebruik van advertenties via Meta. Let op de trends in de posts en pas ze toe op jou advertenties.

Facebook Planner

In de Meta Business Suite kun je terecht voor de Facebook planner. Met de Facebook Planner kun je gemakkelijk posts inplannen voor zowel Facebook als Instagram. Verwerk jou content kalender gemakkelijk in de Planner. Zo kun je vroegtijdig alles al klaar zitten en vergeet je nooit meer om op dat perfecte moment te posten.

Je kan via de Planner ook gemakkelijk een aantal analytics vinden over je post. Van hoeveel accounts je hebt bereikt tot alle betrokkenheid die jou posts hebben gecreëerd. Ook kun je via deze Planner reageren op de comments van de post.

Canva

Grafische vormgeving is enorm belangrijk voor ondernemingen. Al je communicatie uitingen maken enigszins gebruik van grafische vormgeving. Normale design programma’s nemen veel denkruimte in beslag op je laptop of computer. Canva heeft dit echter niet. Canva is een online designplatform waarmee je afbeeldingen kan maken en bewerken voor Social media posts, presentaties of andere communicatie uitingen. Zonder dat je daarvoor een hele grote videokaart voor nodig bent.

Canva gratis en erg gebruiksvriendelijk. Je maakt gemakkelijk een account aan op Canva.  Je upload en bewerkt eenvoudig je eigen content. Sla je huisstijl op om deze later weer te gebruiken in ander materiaal. Canva heeft ook een enorm archief met sjablonen voor de momenten wanneer jouw creativiteit het af laat weten.

canva voorbeeld van het dashboard

Facebook A/B testing tool

Facebook biedt ook als onderdeel van hun optimalisatie tools, een A/B testing tool aan. Deze tool is ook te vinden in de Meta Business Suite. Maar wat zijn A/B testen. Met deze testen kun je twee versies van een advertentiestrategie vergelijken door variabelen aan te passen. Dit kan de afbeelding, tekst, doelgroep zijn of hoe je de advertentie plaatst. Beide versies worden aan een segment van je doelgroep te zien. Zo kun je bepalen welke versie het best presteert. Door het wijzigen van één variabele kan er een test worden uitgevoerd. Vervolgens checkt Facebook de kosten per resultaat of de kosten per conversieverhoging voor je en bepaald welke beter presteert.

Wil jij meer weten over de tools van Facebook of hoe jij ze kan toepassen voor jouw merk of onderneming? Neem contact op met een van onze specialisten. Wij helpen je graag op weg! Neem contact op of stuur een e-mail naar marketing@velocity.com.

Ga naar de bovenkant