Betekenis van: Widget

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een widget?

Een widget is een snelle weergave die je informatie biedt over verschillende soorten onderwerpen op de beginscherm van je telefoon. Dit zie je vaak bij Apple toestellen. Dit soort weergaven horen meestal bij een specifieke app. Bijvoorbeeld de weer app die de besturingssysteem IOS aanbiedt. Als je voor de weergaven van deze app kiest krijgt je een tabblad te zien van de app. Daarin staat informatie als wat voor weer je kunt verwachten de aankomende dagen en hoeveel graden het is. De grootte van deze weergaven heb je zelf in de hand. Je kunt dus zelf beslissen hoe groot en hoeveel informatie er wordt aangekondigd op je scherm. Deze weergaven wordt door gelinkt aan de bijhorende app. Als je op de widget klikt kom je namelijk door gestuurd naar de app.

Hoe voeg je een widget toe aan je beginscherm?

Als je gebruik wilt kunnen maken van een widget op iPhone of op je iPad moet je een software-update uitvoeren om dat mogelijk te maken. Als je een software-update uitvoert zorg dan dat je met een goed beveiligde wifi verboden bent. Leg de telefoon ook aan de oplader zodat de update uitgevoerd kunt worden. Als dat gedaan is kun je een widget toevoegen aan jouw beginpagina.

  1. Het eerste wat je doet is tikken op een leeggebied van je beginscherm. Je houdt je vinger op dat leeggebied zodat de applicaties gaan bewegen.
  2. Er verschijnt dan ook een plusje linksboven in je scherm.
  3. Als je op dit plusje drukt kun je kiezen welke widget je wilt gebruiken.
  4. Als je op een van deze widgets klikt wordt het weergeven in je beginscherm.
  5. Je kunt dan ervoor kiezen om naar linkt te vegen om de grootte van uw widget te kiezen.
  6. Daarna kun je ervoor kiezen om te bepalen waar het terecht komt te staan.
  7. Dit kun je doen door de widget ingedrukt te houden.

Ook interessant

Wat is XML?

Wat is Website migratie?

Wat is een Webserver?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist