Betekenis van: Website migratie

« Terug naar Marketing Begrippen

Websitemigratie is het verplaatsen van de inhoud van een website. Dit kan voordelig en nadelig uitwerken. Een redirect zorgt voor dit verschil.

Wat is website migratie?

Het is letterlijk migreren van een website. Een website wordt gehost via een server. Deze server maakt het beschikbaar om je website beschikbaar te maken op internet. Daarbij heeft een website een domein. Of te wel het adres van het internet. Hierin zit je URL. Bijvoorbeeld www. velocityutrecht-marketing.com. Dit uniek URL kan overgezet worden naar een ander domein. Hierbij zullen URL’s wijzigen.

Opbouwen van je ranking

Er wordt constant informatie verzamelt van je webpagina’s. Google kiest hier dan de relevante content uit. Om vervolgens de beste zoekresultaten weer te geven aan bezoekers. Dit heet ook wel indexeren. Dit bepaalt gelijk de waarde van je website. Maar dit valt weg bij websitemigratie.

Dus je zal opnieuw moeten opbouwen. Dit kan je doen door redirect. Dit is doorverwijzen naar een andere website via een pagina. De twee meest gebruikte redirects zijn

  • 301 redirect: Definiet gewijzigd

Hierbij zal de oude URl constant doorverwijzen naar de nieuwe URL. Dus een bezoeker komt uit op een website. Er is totaal geen content. Dus wordt die doorverwezen met een 301 redirect. Hierbij wordt wel de waarde van de oude pagina meegenomen naar de nieuwe pagina. Omdat Google ziet dat het gaat om een nieuwe URL met zelfde inhoud.

  • 302 redirect: Tijdelijke wijziging

Hierbij zorg je ervoor dat pagina’s die tijdelijk niet beschikbaar zijn onbereikbaar maakt. Dit zijn vaak dan uitverkochte producten. Dit is tijdelijk. Dus SEO waarde zal blijven als de pagina weer online staat.

Opbouwen van je ranking

Webadressen met (http://) zijn onbeveiligd. Een website adres met https:// zijn wel beveiligd. Dus besloot Google in 2018 webadressen zonder beveiliging te markeren als onveilig. Om dit te verkomen kan je een SSL certificaat aanvragen en instaleren. Vervolgens zal je wel een redirect naar die nieuwe versie moet instellen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist