Betekenis van: Uitsluitingswoorden

« Terug naar Marketing Begrippen

Uitsluitingswoorden zijn zoekwoorden in Google waarop bedrijven niet gevonden willen worden. Dit komt vaak voor als we bijvoorbeeld naar Google Ads kijken. In Google Ads kun je zoek advertenties maken. Bij deze advertenties wordt aangegeven dat een bedrijf gevonden wil worden op bepaalde zoektermen. Ook kun je een lijst toevoegen van woorden waarop je niet gevonden wilt worden. Oftewel de uitsluitingswoorden.

Praktijkvoorbeeld van uitsluitingswoorden

Een vloerenbedrijf wil bijvoorbeeld gevonden worden op ‘pvc vloeren’, ‘laminaat vloeren’ en ‘gietvloeren’. Dit zijn de zoekwoorden waarop ze adverteren in een campagne. Maar het kan voorkomen dat Google de advertenties ook toont aan zoekwoorden die hier op lijken. Dit kan soms goed zijn en extra conversies opleveren. Maar het kan ook voorkomen dat advertenties getoond worden op woorden die niet relevant zijn. Deze woorden kunnen dan toegevoegd worden als uitsluitingswoord. Als een zoekwoord als uitsluitingswoord is toegevoegd aan een campagne of advertentiegroep dan wordt de advertentie hier nooit vertoond. Voor een vloerenbedrijf kan dit bijvoorbeeld het zoekwoord ‘gratis vloeren’ zijn.

Kwalitatief verkeer

Als je search campagnes aan hebt staan in Google. Dan wil je zo veel mogelijk relevante bezoekers op je website. Relevante bezoekers doen namelijk eerder een aanvraag of aankoop. Door de juiste uitsluitingswoorden toe te voeg bij je advertentiecampagnes verhoog je de kwaliteit van het verkeer. Veel voorkomende onderwerpen voor uitsluitingszoekwoorden zijn:

  • Zoekwoorden met daarin concurrenten.
  • Mensen die zoeken naar informatie in plaats van een aankoop. Denk aan zoekwoorden als ‘betekenis van’, ‘inspiratie opdoen’, etc.
  • Mensen die zoeken naar gratis spullen. Vaak gebruiken ze het woord ‘gratis’.
  • Zoekwoorden zoals: ‘reviews’, ‘afbeelding’, ‘download’ en meer.
  • Als je op een bepaalde locatie target, dan kun je locaties in het zoekwoord ook uitsluiten als deze buiten je targeting vallen.
  • Ook zie je vaak dat Google andere producten toevoegt of test. Voor vloeren bijvoorbeeld ’tegelvloeren’ of ’terras’. Alle producten die je niet levert kun je beter uitsluiten.

Ook interessant

Wat is Tone of voice?

Wat is een Page title?

Wat is Pagina-oriëntatie

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist