Betekenis van: Page title

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Page title?

Een page title is de titel van een pagina die je ziet in het balkje van een browser en in de zoekresultaten van Google. Als je gebruik maakt van een paginatitel is het voor een gebruiker meteen duidelijk waar de pagina over gaat. De titel is een tag die in het kort een website beschrijft. Deze titel wordt weergeven in bovenste balkje die te zien is bij een browser weergeven.

Hoe bedenk je een goede Page title?

Een goede title moet zich aan paar regels houden. Als je je aan deze regels houdt is de kans groot dat de gebruiker en de zoekmachine weet waar de pagina over gaat. Daarnaast kan een pagina titel een bezoeker overtuigen. Bijvoorbeeld als de pagina producten biedt kan het een bezoeker overtuigen om producten aan te schaffen.

Unieke titel

Heel veel websites hebben meestal een algemene titel die ze blijven aanhouden. Dat is heel erg makkelijk maar het is beter om een unieke titel te geven aan elke pagina. Dit zal invloed hebben op gebruikers. Zij kunnen meteen zien waar de pagina over zal gaan voordat de pagina wordt geladen. Op deze manier kan de website een hogere ranking krijgen.

Het hoofdonderwerp en brandname

Een paginatitel moet duidelijk zijn en aangeven waar de pagina overgaat. Een page title mag max 65 tekens bevatten. Het hoofdonderwerp moet in de page title zitten. Het hoofdonderwerp is het belangrijkste zoekterm want hier zit het meeste zoekvolume. Daarnaast is het plaatsen van de brandname essentieel. Bezoekers zullen op de manier de naam van de brand onthouden. De page title moet pakkend en overtuigend zijn. Dit is heel erg belangrijk want dit geeft de consument de reden om over te stappen bij de concurrenten. Een pakkende titel trekt bezoekers aan en dit zal voor meer traffic zorgen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist