Betekenis van: Tone of voice

« Terug naar Marketing Begrippen

Tone of voice is de manier waarop je bericht naar buiten brengt. De perfecte tone of voice voor je bedrijf is essentieel

Definitie tone of voice

Concreet gezien voor bedrijven is de tone of voice wat uitgebreider. Het gaat van welke afbeelding je gebruikt tot aan de stijl waarin schrijft. Alle uitingen zijn aangepast aan jouw doelgroep (persona). Net als een persoon hebben mensen bepaald beeld van dat persoon door de manier hoe hij zich gedraagt. Dit beeld hebben klanten ook voor een bedrijf. Zorg er dus voor dat je de stijl waarin je schrijft consistent is. Dit zorgt ervoor dat je een imago creëert en herkenbaarheid.

Perfecte tone of voice

Houd het oprecht en dicht bij je bedrijf. Want niemand houdt van iets dat nep en gespeeld is. Natuurlijk een beetje rekening houden met je key doelgroep. Je hebt vier soorten van uitingen die je kan gebruiken:

Informeel of formeel

Formeel is puur ABN Nederlands waar je vooral serieus wilt overkomen. Informeel is wat losser en de benaming zijn vaak zoals hoe het in de volksmond wordt gezegd.

Grappig of serieus

Wil je de doelgroep een lach op het gezicht toveren? Of is het onderwerp waar je toch liever een serieuze tone aan houdt.

Respectvol of bijdehand

Dit gaat vooral om je onderwerp. Kan je over het onderwerp wat losser en bijdehand praten? Als het een persoon is die je niet persoonlijk bijvoorbeeld kent is een respectvolle toon beter.

Enthousiast of feitelijk

Alle soorten onderwerp kan je vol met feiten en met een serieuze toon zetten. Wil je liever de klant een gevoel meegeven kan je best wel wat enthousiaster overkomen

De tone of voice hangt af van het onderwerp en het imago van je bedrijf. Je wilt alle vormen van uitingen niet te extra doen. Dit kan ervoor zorgen dat je een imago krijgt dat je niet wilt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist