Betekenis van: Pagina-oriëntatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is pagina-oriëntatie?

Pagina-oriëntatie is de stand hoe een pagina wordt bedrukt. Met een oriëntatie kun je zien hoe dat eruit zal zien. Het kan een rotatie zijn die liggend of staand is. Een staande oriëntatie is het meest relevante rotatie die je kan gebruiken voor boeken.

Waar kun je Pagina-oriëntatie allemaal voor gebruike?

Deze term wordt niet alleen gebruikt voor boeken en papierwerk. Deze term komt ook vooral voor in de technische wereld. Dit term wordt namelijk ook gebruikt voor de oriëntatie van computers en schermen. Voor schermen van een computer of een tv wordt een liggend formaat geadviseerd.

Wat is Word? En wat je kun er allemaal meedoen?

Word is een Engels begrip dat letterlijk ‘woord’ betekent. Dat is ook wat je met deze programma kan doen. Woorden typen. Je kan met deze programma heel veel teksten schrijven. Dit is de bekendste tekstverwerker ter wereld.

Met Word kan je kiezen of je een document liggend of staand wilt laten weergeven. Je kan deze inrichting op elke moment wijzigen op elke gewenste stand. Als je een nieuwe Word document opent is die document standaard ingesteld als staand document. Bij een staand pagina is de lange zijde van de pagina verticaal. Je kan soms deze pagina 90 graden draaien. Dit noem je een liggend stand. Hierbij wordt de lange zijde van de pagina horizontaal ingesteld.

Afdruk stand aanpassen op Word

Op Word kan je de afdruk stand met de volgende stappen wijzigen.

  1. Als eerst downlaod je Word op je computer of laptop
  2. Je opent een nieuwe lege Word document.
  3. Bovenaan de scherm staat een tabblad met de naam Pagina-indeling.
  4. Daarna klik je op Afdrukstand.
  5. Als je dat gedaan hebt druk je op de knop Staand of Liggend. Je kan later deze stand nog veranderen als je een andere stand wilt.

Ook interessant

Wat is Tone of voice?

Wat is een Page title?

Wat zijn Uitsluitingswoorden?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist