Betekenis van: TikTok

« Terug naar Marketing Begrippen

TikTok is een online platform waarop het creëren en delen van video’s centraal staat. Met behulp van geluidseffecten en visuele effecten kun je elke video op het platform helemaal customizen. De video’s kunnen op het platform gedeeld worden met vrienden, maar ook onbekenden kunnen de video’s zien. Bovendien is het mogelijk om viral te gaan met de video’s, waardoor je snel een miljoenen publiek kunt bereiken. De TikTok app heeft vooral veel terrein gewonnen onder jongere generaties en groeit heel hard.

De oorsprong van TikTok

TikTok is een variant op de chinese app Douyin. De app Douyin werd opgericht in 2016 en behaalde binnen één jaar 100 miljoen gebruikers. De eigenaar van de app Douyin (ByteDance) veranderde de naam van de app naar TikTok om internationaal de aandacht te trekken. In 2017 werd TikTok gelanceerd en ook TikTok groeide direct hard. In datzelfde jaar kocht ByteDance Musical.ly. Het eerste jaar blijven de platformen bestaan onder hun eigen namen. Musical.ly was heel populair in de US en TikTok in alle andere internationale landen. In 2018 echter werden alle accounts van Musical.ly overgezet naar de TikTok en werden de apps samengevoegd. Sindsdien groeit TikTok erg hard en concurreert TikTok met social media kanalen zoals Instagram.

Een TikTok account aanmaken

Als je ook gebruik wilt maken van TikTok dan kun je om te beginnen een account aanmaken. Zo werkt dat:

  1. Ga naar de App Store of Google Play Store. Installeer TikTok op je smartphone of tablet.
  2. Maak een eigen account/profiel aan met je telefoonnummer, emailadres of met Facebook
  3. Wanneer je een account aanmaakt is deze automatisch openbaar. Dit kun je in je profiel veranderen.
  4. Er zijn veel effecten die je kunt gebruiken bij het maken van je video.
  5. Verder zijn er twee pagina’s met een video feed. De ‘for you’ feed en de ‘following’ feed. In de ‘for you’ feed verschijnen video’s die heel populair zijn. Terwijl in de ‘following’ feed video’s verschijnen van accounts die je volgt.
  6. Je kunt in de app video’s liken, commenten, opslaan, delen, rapporteren en nog veel meer.

Ook interessant

Wat is een Nichemarkt?

Wat is Social selling?

Wat is een News feed?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist