Betekenis van: Nichemarkt

« Terug naar Marketing Begrippen

Een nichemarkt is een product of dienst dat niet overal verkrijgbaar is. Nichemarkten hebben meestal een hele specifieke focus. In feite kun je ze zien als een onderdeel van de doelgroep. Als je bijvoorbeeld een gebruikte auto wilt kopen, zul je waarschijnlijk niet veel opties vinden omdat er niet veel mensen online gebruikte auto’s verkopen. De meeste mensen zoeken namelijk op nieuwe auto’s. Maar door je op een onderdeel van een doelgroep te richten kun je vaak wel beter een band opbouwen en verkopen realiseren. 

Het internet heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om een online bedrijf te starten. Maar er zijn veel valkuilen waar nieuwe ondernemers mee te maken krijgen bij het starten van een nichemarkt. Echter kun je deze fouten vermijden, zodat je kunt slagen in een subbranche.

Zoek een niche waar vraag is

Als je geld wilt verdienen, moet je een niche vinden met producten waarvoor mensen bereid zijn te betalen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen producten online kopen. Ten eerste willen ze geld besparen door dingen te kopen tegen lagere prijzen dan wat ze in winkels zouden betalen. Ten tweede willen ze kleine bedrijven ondersteunen in plaats van grote bedrijven.

Maak een product of dienst die bij de nichemarkt past

Als je eenmaal een niche hebt gekozen, moet je erachter komen wat voor soort product of dienst je moet aanbieden. Dit zal je namelijk helpen te bepalen of je een e-commerce winkel moet beginnen, een fysiek product moet verkopen of diensten moet gaan verlenen.

Bouw vertrouwen op door waarde te bieden

Als je wilt slagen als eigenaar van een klein bedrijf, moet je begrijpen dat klanten niet alleen op zoek zijn naar producten of diensten. Ze willen zich ook gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Dat betekent dat je ze iets van waarde moet aanbieden. Het kan betekenen dat je extra & uitzonderlijke klantenservice biedt, producten of diensten van hoge kwaliteit levert, of gewoon eerlijk en transparant bent.

Promoot je bedrijf online

Er zijn zoveel verschillende manieren om jouw bedrijf online te promoten. En hoewel sommige methoden beter werken dan andere, lijdt het geen twijfel dat sociale media een integraal onderdeel zijn geworden van de marketingstrategie van elk bedrijf. Volgens HubSpot gebruikt meer dan 80% van de consumenten sociale media om bedrijven te onderzoeken voordat ze aankopen doen. Dus als je nog niet bent begonnen met het gebruik van social media, dan is dit het perfecte moment om te beginnen.

Marketing via social media

Als je jouw bedrijf wilt laten groeien door middel van marketing op sociale media, heb je eerste een plan nodig. Het is niet genoeg om gewoon iets op Facebook of Twitter te plaatsen. Je moet ervoor zorgen dat je inhoud plaatst die mensen helpt te vinden naar datgene waar ze naar zoeken. Dat betekent dat je je moet concentreren op onderwerpen die voor jouw klanten interessant zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist