Betekenis van: Social selling

« Terug naar Marketing Begrippen

Social selling is het klantcontact via social mediakanalen. Dit is een manier om interactie aan te gaan met nieuwe en bestaande klanten.

Wat is social selling?

Via social media platformen, zoals LinkedIn en Instagram kan je communiceren met mensen. Dat kan een bedrijf ook doen om zo waardevolle en leuke interactie te hebben met klanten (potentiële) zo kan je uitzoeken waar je doelgroep zich bevindt in de social mediakanalen en wat zij leuk vinden. Je kan reageren op klanten en post liken. Zo krijg je meer een informele relatie. Dit wil niet zeggen dat het negatief voor het bedrijf of merk kan uitkomen. Juist het tegenovergesteld. Zo kan je snel en een sterke relatie creëren in plaats van alleen op zakelijk gebied.

Beginnen met social interactie

Nu je al wat meer weet van social selling kan jij er zelf mee beginnen. Wij hebben 5 tips voor je:

1. Ken je doelgroep

Doe onderzoek naar je doelgroep. Zo kan je zien waar je doelgroep is en wat hun belangen zijn. Om vervolgens hen meer persoonlijk te kunnen benaderen

2. Wat wil de klant?

Elke succesvolle bedrijf begrijpt dat gaat om wat de klant wil. Zo is het belangrijk om een goed luisterend oor te hebben. Vanuit daar kan je contact opnemen en content maken dat past bij vragen en wensen van de klanten.

3.Verspreiden van content

Pas je content aan op je bedrijf en doelgroep. Een kledingmerk kan het beste op Instagram zijn. Als het bedrijf B2B werkt is LinkedIn weer een goed platform.

4. Interactie

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat klanten vragen stellen via de social media platformen. Probeer daar inhoudelijk naar te kijken en te beantwoorden. Dit toont interesse en voelt de klant zich gehoord. Een leuke reactie onder een post van een klant zorgt ook voor een goede relatie.

5. Telefonisch contact

Na dat je steeds meer interactie hebt gemaakt en de relatie sterker is geworden kan je beginnen met telefonisch contact. Het is handig om de klant te vragen naar het meest geschikte contactmoment. Tijdens het gesprek kan je de klant beter leren kennen en de klantbehoefte van de grote deel van je doelgroep

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist