Betekenis van: Google Trends

« Terug naar Marketing Begrippen

Met Google Trends kun je inzien hoe populair en wat de trend van een zoekwoord is. Deze statistieken kun je zien over een bepaalde periode. Daarnaast is het ook mogelijk om de zoekwoorden en trends per regio, land en taal te zien. Google Trends is een service die gratis wordt aangeboden door Google. Je kunt de tool bijvoorbeeld goed gebruik om zoekwoorden onderzoek te doen. Als je nieuwe content gaat maken dan kun je dit goed doen op basis van de trends die je in de tool kunt vinden.

D340F4E7 FF56 4D89 AAD0 5261E8F1B341

Hoe werkt Google Trends?

Om gebruik te kunnen maken van Google Trends moet je eerst naar de website gaan. Op de website zie je dan een zoekbalk. Daar begint je avontuur! In feite kun je hier van alles invullen. Vervolgens zoekt Google dan gerelateerde trends aan je zoekopdracht. Dit is wel altijd voor een specifieke locatie. Wil je de locatie aanpassen? Dat kan gelukkig! Dit doe je door rechtsboven in op het land te klikken. Dan zie je een hele lijst met locaties waar je uit kunt kiezen.

Ook is het mogelijk om verschillende algemene trends in te zien. Zo kun je bijvoorbeeld in sneltreinvaart de trends van het hele jaar zien. Google noemt dit ‘Year in Search 2021’. Of natuurlijk een ander jaar.

Onderzoek doen met Google Trends

Het is heel goed mogelijk om onderzoek te doen. Echter raden we wel altijd aan om ook gebruik te maken van een aanvullende tool. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Keyword Planner. Google Trends heeft namelijk echt de volle focus op trends. Terwijl andere tools zich meer richten tot het geven van informatie over de zoekwoorden als het gaat om commercie. Je kunt dus beter onderzoeken met meerdere tools als je een campagne wilt maken in Google Ads of als je de zoekwoorden wil gebruiken voor SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist