Betekenis van: Google Keywordplanner

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Keywordplanner is een gratis tool waarmee je online zoekgedrag kunt onderzoeken. Je kunt met de tool tot in detail ontdekken op welke woorden jouw klanten zoeken. Door hier onderzoek naar te doen. Kun je heel goed inspelen op waar je klanten naar op zoek zijn met je marketing campagnes.

Waar wordt Google Keywordplanner voor gebruikt?

Er zijn verschillende tools en programma’s waarmee je onderzoek kunt doen naar zoekwoorden. Maar Google Keywordplanner biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere tools. Die voordelen zijn:

  • Nieuwe woorden ontdekken: Google geeft zoekwoorden en suggesties op basis van je website, producten en diensten.
  • Maandelijkse nieuwe zoekopdrachten: Ook kun je maandelijkse schattingen zien van het aantal keer dat een zoekwoord wordt gezocht.
  • Kosten: Met de tool kun je de gemiddelde kosten per weergave zien. Zo kun je simpel je budget bepalen.
  • Overzichtelijk: Binnen zoekwoordplanner kun je zoekwoorden ordenen in verschillende categorieën.
  • Campagnes maken: Met de tool kun je tot in detail zoekwoorden vinden voor je volgende campagne. Bovendien kun je met de info uit Google een strategisch plan maken.

Zoekwoordonderzoek doen

Omdat ieder bedrijf hoog wil komen in Google. Kun je het verschil maken door goed onderzoek te doen. Door hoog in Google te staan haal je de beste resultaten. Bovendien krijg je ook het meest bezoekers op je site. Door goed onderzoek te doen voordat je teksten gaat schrijven voor je website. Zorg je ervoor dat je hoog komt in Google op de woorden die voor jouw bedrijf het relevantst zijn. Goed zoekwoord onderzoek doe je door middel van de volgende stappen:

  1. Zoekwoord onderzoek begint met het doorspitten van je eigen website. Noteer alle woorden waarvan je denkt dat ze belangrijk kunnen zijn.
  2. Onderzoek uw concurrenten. Doe hetzelfde als bij je eigen website. Maar nu op de website van de concurrenten.
  3. Verzamel deze woorden in een excell.
  4. Met die excel kun je de zoekwoordplanner van Google gebruiken. Hier kun je de zoekwoorden invoeren. De planner geeft dan precies aan welke woorden het relevantst zijn voor jou!

Wil je meer weten over zoekwoord onderzoek? Lees dan onze blog: Het belang van Zoekwoorden Onderzoek

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist