Betekenis van: Google Plus

« Terug naar Marketing Begrippen

Google plus (Google+) was een social media kanaal van Google. Echter werd het programma in 2019 opgeheven door Google. Dit had er mee te maken dat het weinig gebruikt werd. En wanneer het toch werd gebruikt was de betrokkenheid op het platform erg laag. Ondanks dat persoonlijk gebruik na 2019 niet meer mogelijk was, worden functies van Google+ door veel bedrijven nog steeds gebruikt. Alleen wel onder een andere naam. Namelijk Google Mijn Bedrijf.

Alhoewel Google+ en Google Mijn Bedrijf niet helemaal hetzelfde zijn. Zijn wel de meeste zakelijke functies overgenomen. De persoonlijke functies van Google+ zijn ook niet van de aardbodem verdwenen. Deze kun je namelijk gewoon vinden in je Google Account. Een voorbeeld van zakelijke Google+ functies zijn de reviews die je nu in je bedrijfsaccount kunt vinden.

Google Plus geen succes

Ondanks dat het platform Google meer dan een half miljard gebruikers had is het toch een van de grootste Google Flops die we kennen. Het is zelfs zo dat veel functies van andere platformen hun oorsprong kennen in Google+. Naast de functies in hun eigen platformen nam bijvoorbeeld Facebook ook verschillende functies over (zoals het volgen van vrienden zonder ze toe te voegen). Origineel noemde Google het kanaal een nieuw social media netwerk. De dienst werd gelanceerd in 2011 en was alleen beschikbaar voor uitgenodigde gebruikers (net als bij gmail). Twee weken nadat Google+ werd gelanceerd had het netwerk al 10 miljoen gebruikers.

De voornaamste redenen waarom Google+ geen succes was waren:

  • Lage betrokkenheid van gebruikers. De gemiddelde tijd van een gebruiker lag in sommige maanden wel 136 keer zo laag als bijvoorbeeld op Facebook.
  • De helft van de ingeschreven gebruikers bezocht de site nooit.
  • Twee derde van de gebruikers plaatste niet meer dan 1 bericht op het platform.

En zo waren er nog meer redenen. Google zelf gaf aan dat het een te grote uitdaging was om Google+ te onderhouden en up to date te houden voor gebruikers. Dat ze dit platform sluiten zodat ze meer focus kunnen hebben op andere zakelijke activiteiten en functies. Google heeft ook nog een faq voor vragen en informatie omtrent Google+.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist