Betekenis van: Gmail

« Terug naar Marketing Begrippen

Gmail is de email service van Google. Deze service is helemaal gratis en kun je gebruiken vanuit de app of via een webbrowser. De basis van Gmail is natuurlijk dat je met de service kunt mailen. Maar je kunt er nog veel meer mee. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk verschillende productiviteitstools aan koppelen. Het platform staat bekend als een veilig en multifunctionele service.

Wat kun je doen met Gmail?

Met Gmail kun je veilig mailen, bovendien worden de mails veilig bewaard in de Cloud. Andere gemakken die Gmail biedt zijn:

  • Je kunt simpel mails en berichten inplannen om later te versturen.
  • Ook is het mogelijk om mails opnieuw bovenaan te laten binnenkomen met de snooze optie.
  • Met de Gmail Labfunctie kun je standaardberichten maken om te versturen.
  • Er zijn verschillende extensies waarmee je simpel kunt zien of ontvangers je mail hebben gelezen.
  • Met extensies kun je ook zien waar een ontvanger was toen hij/zij je mail opende.
  • Met de extensie Dmail kun je ervoor zorgen dat je mails zichzelf vernietigen. Dit kun je doen als je spijt hebt of als je een mail niet had willen versturen!
  • Je kunt checklists maken, zo vergeet je nooit meer iets. Bovendien kun je de checklists simpel omzetten in agendapunten.

Zo zijn er nog veel meer opties die Gmail kan bieden. Bovendien bieden ze een groot scala aan extensies die veel taken simpeler maken.

Hoeveel gebruikers heeft Gmail?

Over de hele wereld zijn er ongeveer 4.1 miljard Gmail accounts. Dit aantal groeit nog steeds! Veel van deze gebruikers openen hun inbox dagelijks. De gemiddelde Gmail gebruiker is rond de 31 jaar oud.

De oprichting van Gmail

Op 1 april in 2004 werd Gmail aangekondigd aan de wereld door Google. Eerder al was het in gebruik door de meeste medewerkers als intern e-mail systeem van het bedrijf. Gmail is ontwikkeld door Paul Buchheit. Toen het in 2004 buiten Google gebruikt kon worden, was het platform nog in z’n bèta. In de jaren daarna bleef Google het systeem uitbreiden en lanceren. Pas in 2009 kwam Gmail uit de bètafase.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist