Betekenis van: Google Mijn Bedrijf

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Mijn Bedrijf is een tool waarmee je gratis een bedrijfsprofiel kunt maken voor je winkel of bedrijf. Met dit profiel ben je dan te vinden voor mensen die naar je bedrijf zoeken en mensen die zoeken binnen Google Maps. Je kunt je profiel persoonlijk maken en veranderen, zodat deze goed bij je bedrijf past. Doordat de tool gratis, simpel en persoonlijk is maken veel bedrijven er gebruik van.

Zodra klanten je naam hebben gehoord gaan ze online op zoek. Vaak komen ze dan al snel uit op je social media kanalen. Maar als ze via Google zoeken dan wil je ze het liefst direct op je website hebben. Dit kan! Met Google Mijn Bedrijf wordt je namelijk direct en opvallend getoond als mensen op je bedrijfsnaam zoeken of als ze in de buurt zoeken naar je diensten/producten.

50C837B3 1B31 41B6 A358 65CF9129D6AE

Voordelen van Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf zorg je er voor dat je online te vinden bent. Zodra klanten of potentiële klanten naar je zoeken via Google Search of Google Maps zien ze in één oogopslag de belangrijkste informatie van je bedrijf. Ook geeft Google voorrang aan bedrijven waarvan de informatie klopt en duidelijk is. Google probeert zoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wanneer je informatie klopt, dan is het makkelijk voor mensen die naar je zoeken om je te vinden en te bereiken. Dit ziet Google als positief, dus krijg je voorrang.

Doordat je via Google Mijn Bedrijf ook updates en posts kunt plaatsen. Kun je ook nog eens al je klanten op de hoogte houden van nieuwtjes. Zo kun je net als via social media aan de band tussen je bedrijf en je klanten werken. Naast updates houdt Google ook verschillende statistieken over je klanten en doelgroep bij. Zo kun je onder andere zien welke foto’s goed scoren, op welke zoektermen je wordt getoond en of ze naar je website gaan.

In 3 stappen je eigen account

  1. Maak een Google Mijn Bedrijf account aan via: Google
  2. Vul alle gegevens in en ga akkoord met de servicevoorwaarden.
  3. Google controleert altijd alle gegevens. Daarom moet je jouw account verifiëren.

Klaar is Kees! Nu heb je een eigen Bedrijfsaccount op Google. Om je klanten goed te blijven voorzien van informatie is het aan te raden om je account up to date te houden. Ook kun je via Google Mijn bedrijf reviews verzamelen voor je bedrijf. Met reviews vertrouwen mensen je sneller, bovendien hebben reviews een positieve impact op je SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist