Betekenis van: Google Partners

« Terug naar Marketing Begrippen

Wanneer je het Google Certificatie Programma doorloopt en slaagt dan wordt je partner van Google. Dit programma kun je doorlopen als persoon maar ook als bedrijf. Dit doe je in Google Ads. Wanneer je het programma succesvol doorloopt, dan krijg je hier een badge voor. Deze badge is voor bepaalde tijd geldig, op die manier zorgt Google er voor dat partners altijd up to date zijn van de nieuwste functies die Google Ads aanbiedt.

In 5 stappen Partner van Google

Het hoeft niet moeilijk te zijn om Google Partner te worden. Maar het vraagt wel verdieping. Want je kunt alleen partner worden van Google als je hebt verdiept in de functies, campagnes en andere informatie van Google.

 1. De allereerste stap om partner te worden is om een email adres te koppelen aan Google.
 2. Daarna moet je een Ads Manager account aanmaken. Deze heb je namelijk nodig om een Partner account aan te maken.
 3. Vervolgens moet je deze accounts aan elkaar koppelen.
 4. Als je dat hebt gedaan dan kun je een Google partners profiel aanmaken.
 5. Met dit profiel kun je certificaten behalen. Als je deze certificaten behaalt dan ben je partner van Google.

Om Google Ads partner te blijven is het belangrijk om actief te blijven en je certificaten regelmatig bij te werken. Als je dit niet doet dan kan je partnerschap namelijk vervallen.

Soorten Google Ads Campagnes

Er zijn verschillende advertentie campagnes die kunnen worden gemaakt door partners. In totaal zijn dit er 9. Al deze campagnes worden gemaakt met de Google Ads editor in het advertentie platform. De campagnes van Google Ads zijn:

 • Zoek campagnes
 • Performance max campagnes
 • Display campagnes
 • Shopping campagnes
 • Video campagnes
 • App campagnes
 • Lokale Campagnes
 • Slimme Campagnes
 • Discovery campagnes.

Elke campagnetype heeft zijn eigen mogelijkheden, voordelen en functies. Wil je daar meer over weten? Lees dan onze blog: Welke Google Ads campagnes zijn er?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist