Betekenis van: Google Autocomplete

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Autocomplete is de meest gebruikte functie in Google. Waarschijnlijk gebruik je ‘m zelfs dagelijks zonder dat je het door hebt! Het is een van de core functies van zoeken met Google. Vroeger heette de functie Google suggest. Het is de functie waarmee Google zoekwoorden en opties genereert als je een woord intypt in de zoekbalk. De functie werd gelanceerd in 2007 en is sindsdien cruciaal om relevantie te bieden voor gebruikers. Iedere seconde worden er wereldwijd zo’n 40.000 zoekopdrachten gedaan. En elke keer dat er een zoekopdracht wordt gedaan, wordt de Autocomplete functie gebruikt.

Zoals de naam Autocomplete al aangeeft, geeft de functie autosuggesties wanneer er iets getypt wordt in de zoekbalk. Deze suggesties worden gesorteerd van meest relevant naar gewoon relevant. Zoals ook te zien is in onderstaande afbeelding. Voor marketeers is het erg belangrijk om te begrijpen hoe het complexe algoritme achter de zoeksuggesties werkt. Dit is zo, omdat zoektermen vaak een groot onderdeel uitmaken van een SEO en/of SEA strategie. Als je aan de slag gaat met het zoekwoordonderzoek voor zo’n strategie is het belangrijk om deze functie te testen en in je achterhoofd te houden. Zoekwoordonderzoek kun je bijvoorbeeld doen met Google Keywordplanner.

BD6E8EEB 0FBE 4B00 B3F6 0E12EB5428E0

Google Autocomplete voorspellingen

De automatische voorspellingen die Google doet maken de zoekervaring van gebruikers vele malen beter. Hierdoor besparen gebruikers veel tijd. Bij elke zoekopdracht speelt er zich veel af achter de schermen. Het algoritme dat de voorspellingen doet is namelijk zeer complex. Op basis van machine learning en de grote verscheidenheid aan zoekopdrachten doet Autocomplete suggesties wanneer iemand zoekt. Kortom, Google kan heel veel patronen herkennen omdat er zo veel mensen zijn die de zoekmachine gebruiken.

Google weet dus dat als iemand het woord ‘google’ intypt in de zoekbalk. Dat de kans het grootst is dat de gebruiker op zoek is naar ‘google translate’. Deze kennis baseert Google op het gebruik van andere zoekers. Als je vervolgens ergens op klikt, dan wordt jouw gedrag ook weer in kaart gebracht. Zo kan Google constant werken aan de relevantie van de zoekmachine en beter voorspellingen maken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist