Betekenis van: Google Suggest

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Suggest (Tegenwoordig Google Autocomplete) is een van de core functies van zoeken met Google. Het is de functie van Google waarmee zoekwoorden en opties gegenereerd worden als je een woord intypt. De functie werd gelanceerd in 2007 en sindsdien is het een van de belangrijkste en meest gewaardeerde Google functies. Iedere keer dat er een zoekopdracht ingetypt word in Google, wordt de functie gebruikt. Elke seconden worden er zo’n 40.000 zoekopdrachten gedaan. Een onmisbare functie dus.

Zoals de naam van de functie het al zegt, geeft de functie zoeksuggesties wanneer je iets intypt in Google. Deze suggesties worden dan getoont in een lijst onder de zoekbalk van Google. Zoals ook te zien is in onderstaande afbeelding. De eerste suggesties verschijnen al zodra je begint met het typen in de zoekbalk. Het grootste voordeel van de functie is dat je razendsnel kunt vinden wat je zoekt. Wat ook wel een beetje eng is soms! Want Google weet vaak al wat je wilt gaan zoeken, voordat je het hebt getypt.

BD6E8EEB 0FBE 4B00 B3F6 0E12EB5428E0

Google Algoritme voorspellingen

Achter de schermen van het zoeken in Google speelt zich heel veel af. Er zit namelijk een mega complex algoritme achter. Het doel van Google is om het zoeken zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Door suggesties te geven hoef je vaak niet je hele vraag te stellen, bovendien stelt het Google in staat om het juiste antwoord op de juiste vraag te geven. De suggesties die Suggest geeft zijn op basis van voorspellende analyses (predictive analyses). Dat wil zeggen dat op basis van machine learning en het gedrag binnen Google Search van andere gebruikers wordt verwacht dat jij hetzelfde patroon zult volgen.

Dat kun je bijvoorbeeld zo voor je zien. Als heel veel mensen nadat ze in de zoekbalk ‘google’ intypen, erna ’translate’ intypen. Dan ziet Google een patroon. Aan de hand daarvan is het zeer waarschijnlijk dat jij ook wilt zoeken op ‘google translate’. Zo doet Google meerdere voorspellingen als je een of een aantal woorden intypt. Deze voorspellingen staan in de lijst gesorteerd van zeer aannemelijk tot waarschijnlijk. Als je vervolgens ergens op klikt, dan wordt dit weer meegenomen voor de volgende zoeker. Doordat dit constant geoptimaliseerd wordt, kan Google super relevant blijven.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist