Betekenis van: CPV

« Terug naar Marketing Begrippen

De afkorting CPV staat voor Cost Per View. Het is een manier van betalen voor online advertenties. Daarbij worden kosten gerekend op basis van het aantal vertoningen. Het wordt vooral gebruikt bij video advertenties of sociale media. Denk hierbij aan YouTube, Facebook, Instagram, maar ook zeker LinkedIn.

Wat is Cost Per View?

CPV zijn dus de kosten die worden berekend aan de adverteerder voor het krijgen van vertoningen op een advertentie. Deze kosten worden door het advertentieplatform in rekening gebracht. Dat gebeurt op het moment dat een gebruiker een advertentie te zien krijgt. Dat noemen we een vertoning of weergave. Er ook pas kan worden betaald wanneer een gebruiker een video een minimaal aantal seconden heeft gezien.

Toepassing van CPV

CPV wordt het meest toegepast op YouTube advertenties, en dus video’s. Hierbij wordt een advertentie voor, tijdens of na een afgespeelde YouTube video getoond. We hebben hier een aantal namen voor:

  • pre-roll video-advertenties
  • mid-roll video-advertenties
  • post-roll video-advertenties

Mid-roll video-advertenties worden alleen toegepast bij video’s die minimaal 8 minuten duren.

Per kanaal is het verschillend wat wordt gezien als een vertoning. Binnen LinkedIn is het bijvoorbeeld pas een view wanneer de video 3 seconden is bekeken. Dit is bij Facebook en Instagram het geval bij 2 seconden.

Voordelen CPV

Cost Per View heeft een groot voordeel. Het verbreed namelijk de naamsbekendheid van een bedrijf. Er wordt namelijk betaald voor vertoningen. Het doel van Cost Per View campagnes is dan ook zo veel mogelijk mensen bereiken. Dit is zeer nuttig voor brand awareness.

Cost Per View adverteren

CPV advertenties worden veelal gebruikt door adverteerders om de merkbekendheid van een bedrijf te vergroten. Echter, wordt deze manier van adverteren steeds meer gebruikt. Ze kunnen de CPM verlagen van campagnes, wat het voor bijvoorbeeld Performance Marketeers interessant maakt om concurrerend te blijven met biedingen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist