Betekenis van: Conversiepixel

« Terug naar Marketing Begrippen

Een conversiepixel is een stukje code dat wordt gebruikt om conversies te meten binnen externe partijen. Deze pixel wordt veelal geplaatst om de bedankt pagina van een website te tracken en zodoende dus de conversie. Door deze conversiepixel kunnen de conversies worden gemeten per programma. Elk programma heeft zijn eigen pixel. Zo zijn er de volgende pixels:

  1. Google Ads – Conversion tracking
  2. Facebook & InstagramMeta Pixel
  3. LinkedIn – Insight Tag
  4. Snapchat – Snap Pixel
  5. TikTokTikTok Pixel

Google Ads Conversion tracking

Het meten van conversies binnen Google Ads vanuit een website wordt gedaan met behulp van Conversion Tracking. Door de ‘Conversion Tracking’-code in te stellen, ook wel tag genoemd, op een bedanktpagina, kan er worden gemeten door Google Ads. Met de informatie die Google Ads krijgt kan er onder andere worden geoptimaliseerd op deze conversies.

Pixels in Social Media

Net als de pixel van Google Ads hebben alle sociale media kanalen een eigen Pixel. De pixels geven inzicht in de conversies van de website, de acties die bezoekers uitvoeren en overige informatie uit van de bezoekers. Met behulp van de pixel kunnen remarketing doelgroepen worden gemaakt en kunnen bezoekers nogmaals worden getarget met advertenties.

Affiliate conversiepixel

Bij Affiliate marketing worden ook vele pixels gebruikt. Met de pixel kan een affiliatenetwerk zien of er een conversie heeft plaatsgevonden om zodoende een vergoeding te kunnen geven aan de adverteerder.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist