Betekenis van: Affiliate marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Affiliate marketing is een bekende vorm van online marketing. Affiliate marketeers promoten verschillende producten en diensten van adverterende bedrijven in vergoeding voor commissies. Dit gebeurt veelal doormiddel van blogs op websites, maar wordt ook gebruikt via nieuwsbrieven en social media. Affiliate marketing is een gemakkelijke manier om online geld te verdienen zonder zelf een website, product of dienst te hebben.

Affiliate marketing is een bijna hetzelfde als influencer marketing, echter werkt affiliate marketing met een variabele vergoeding (de commissie). Bij affiliate marketing hebben de affiliate marketeers erg veel invloed op de advertentie, waar dit bij influencer marketing niet het geval is. Veel van deze adverteerders zijn aangesloten bij affiliate netwerken. Bij affiliate marketing wordt er pas uitbetaald als er een daadwerkelijke verkoop is gedaan, dit wordt gemeten door een affiliate link. Een affiliate verdient dus pas iets als de adverteerder dat ook doet.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist