Betekenis van: Conversie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is conversie?

De conversie is een veelgebruikte term binnen de marketing wereld. Een conversie staat voor het moment waarop een bezoeker van een website een aankoop doet, een offerte aanvraagt of een brochure download. Daarnaast wordt een conversie vrijwel altijd bijgehouden om het succes van de website in een percentage weer te geven. Dit noemen we het conversiepercentage.

Het is voor een website namelijk belangrijk om niet alleen het bereik van de website, maar ook de opbrengst van de website is iets om niet te vergeten. Zo kan de ROI van bijvoorbeeld een campagne duidelijk worden doorgemeten.

Kunnen bronnen worden gemeten bij conversies?

Bij conversies worden er bijna altijd bronnen ingesteld waaruit de conversie is ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat een conversie afkomstig is uit organisch bezoek, betaald bezoek of direct bezoek. Door het inzichtelijk hebben van de afkomst van een conversie kan er gekeken worden naar conversie optimalisatie.

conversie

Soorten conversies

Een conversie kan worden opgedeeld in twee soorten conversies. De harde conversie en de zachte conversie. Conversie optimalisatie kan worden versterkt door het gebruik en analyseren van heat maps en event tracking. Dit kan onder andere met het programma Hotjar. Bij een indirecte conversie worden je doelen die behaald zijn een indirecte bijdrage aan bedrijfsresultaten. Denk hierbij aan het aanvragen van een offerte via de website. Wanneer iemand zich aanmeldt voor de nieuwsbrief of met Google Ads bellen om vragen te stellen.

Conversie bijhouden

Je conversie bijhouden is relevant. Als je je conversie bijhoudt kan dat omzet genereren. Je krijgt namelijk inzicht in de prestaties van een specifieke webpagina of een bepaald artikel in je webshop. Een geschikte manier om conversie bij te houden is Google Analytics. Je kunt met die gratis programma doelen stellen. Daarnaast kun je met die programma zien op welke pagina’s bezoekers klikken en welke niet. Op deze manier zie je welke pagina’s wel relevant zijn welke niet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist