Conversie

Conversie

« Terug naar Marketing Begrippen

De conversie is een veelgebruikte term binnen de marketing wereld. Een conversie staat voor het moment waarop een bezoeker van een website een aankoop doet, een offerte aanvraagt of een brochure download. Een conversie wordt vrijwel altijd bijgehouden om het succes van de website in een percentage weer te geven. Dit noemen we het conversiepercentage.

Het is voor een website namelijk belangrijk om niet alleen het bereik van de website, maar ook de opbrengst van de website is iets om niet te vergeten. Zo kan de ROI van bijvoorbeeld een campagne duidelijk worden doorgemeten.

Kunnen bronnen worden gemeten bij conversies?

Bij conversies worden er bijna altijd bronnen ingesteld waaruit de conversie is ontstaan. Zo kan het zijn dat een conversie afkomstig is uit organisch bezoek, betaald bezoek of direct bezoek. Door het inzichtelijk hebben van de afkomst van een conversie kan er gekeken worden naar conversie optimalisatie.

Soorten conversies

Een conversie kan worden opgedeeld in twee soorten conversies. De harde conversie en de zachte conversie. Conversie optimalisatie kan worden versterkt door het gebruik en analyseren van heat maps en event tracking. Dit kan onder andere met het programma Hotjar.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant