• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Instagram tips om organisch te groeien

Instagram tips om organisch te groeien

Door Instagram tips in te zetten voor je bedrijf vergroot je het bereik en de betrokkenheid met je doelgroep. Maar nu komt de hamvraag: hoe zorg je ervoor dat je organisch blijft groeien? Daar hebben wij een aantal handige tips voor.

Voordelen van organisch groeien

Jouw bedrijf kan snel groeien als je adverteert via Instagram. Maar met organische groei bouw je de beste kwaliteit én zorg je voor betrokkenheid bij je klanten. Veel beter dus! Dat is precies de reden waarom het belangrijk is om alle in & outs te weten over hoe je dit in stand houdt. De organische groei draagt bij aan je customer experience, community building en branding.

Interactie is key

Om echt succesvol te worden op Instagram is interacteren met je volgers de manier om een hoog engagement te halen. Dit doe je door vragen te stellen in je posts of stories. Ook kan je om meningen vragen door middel van een poll. Dit is de manier om je volgers actief te houden én te groeien.

Voorbeeld Instagram interacties

Hoge frequentie van posten

Door regelmatig van je te laten horen op Instagram blijft je account actief en groeien je volgers. Heb je als ondernemer geen tijd om te posten? Het is mogelijk om berichten te plannen op Instagram.

 1. Upload jouw post of maak een bericht
 2. Kies de juiste hashtags om vindbaar te zijn voor (potentiële) klanten
 3. Tag eventueel producten of diensten dankzij Instagram Shopping. Lees in dit blog meer over hoe het werkt. (Link naar blog post)
 4. Zie onderaan de geavanceerde instellingen. Plan je inhoud en houd in de gaten wanneer het live gaat zodat je kan reageren op privé berichten of reacties onder de post. Het werkt ook lekker voor het algoritme als je direct reageert op reacties onder de post. Dan krijgt je post meer interactie en wordt het meer getoond op de algemene feed.
iPhone 11 -posts inplannen op instagram

Nog een paar tips: bedenk een contentkalender en blok vervolgens 2 uur in je agenda om de posts in te plannen. Denk daarbij goed na over wanneer je content wilt delen en of dit bijdraagt aan hetgeen wat je wilt uitstralen. Stel jezelf de vraag of het visueel sterk genoeg is en of het iets zegt over jouw merk. Niet geheel onbelangrijk: besteed aandacht aan je feed. Je kan bijvoorbeeld de foto’s in dezelfde stijl bewerken met apps zoals VSCO of Lightroom. Vind je het lastig om een content kalender op te zetten en heb je geen idee waar je moet beginnen? Check de volgende items voor wat inspiratie:

 • Laat het kantoor / de winkel zien (kijkje in de keuken)
 • Post reviews van klanten
 • Foto’s van jou en de werknemers met eventueel een persoonlijk verhaal
 • Deel in een carrousel meerdere foto’s van je producten
 • Geef teasers van een komend product. Bijvoorbeeld een klein deel van het product tonen of via een Story een hint geven. Maak mensen nieuwsgierig en warm ze op voor wat komen gaat!
 • Deel inspirerende posts in jouw huisstijl. Doe dit bijvoorbeeld elke derde post die je doet. Dat staat strak in je feed.

Evalueren = leren

Het is belangrijk om de resultaten te bekijken van de posts die je geplaatst hebt. Wat is de kwaliteit van de inhoud, wat doe je goed en wat kan je verbeteren? Wees niet bang om dingen te proberen. Op die manier kom je erachter wat écht aanslaat bij je doelgroep. Post op verschillende tijden en dagen om te kijken welk moment het best werkt.

Video content

Mensen zijn gek op video’s die leerzaam zijn. Dit kan via Reels (zoals je ook op TikTok ziet), een story of een post. Door tips te geven over het gebruik van een product of een uitleg over hoe iets werkt, stimuleer je jouw volgers tot aankoop.

Weggevers & winacties

De winacties op social media. Het is lekker cliché maar het werkt nog steeds als een speer. Ga op zoek naar influencers met volgers uit jouw doelgroep om een actie op te zetten. De influencer kan dan bijvoorbeeld drie producten weggeven aan de volgers zodra zij de influencer en je bedrijf volgen. Zo bereik je precies wie je wilt. Geef duidelijk aan wat er te winnen valt en wanneer de actie is afgelopen. Gebruik de juiste hashtags zoals #winactie #giveaway #jouwmerk.

Maak kennis met je volgers

In de analytics van Instagram kom je veel cijfers tegen met belangrijke statistieken. Je ontdekt wie je volgers zijn zoals het gedrag of de demografische gegevens (geslacht, leeftijdsbereik, toplocaties en activiteit van de volgers). Maar dat is niet alles. Ook krijg je inzichten in bijvoorbeeld impressies en bereik. Handig om te achterhalen welke content het beste werkt zodat je dit structureel kan inzetten.  Behandel je volgers met een beetje liefde. Stop er tijd en aandacht in en zorg dat je content boeiend blijft. Zij blij = jij blij!

Met bovenstaande tips bouw jij een killer-account voor jouw bedrijf. Heb je hulp nodig bij het opzetten van Instagram en organisch te blijven groeien? Bekijk dan onze diensten.

Ga naar de bovenkant