• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Instagram Shopping voorbeeld

Instagram Shopping: alle knowhows op een rij!

Je hebt vast wel eens een Instagram Shopping bericht gezien waarbij je plots een tag te zien kreeg die naar een product linkte. Sinds 2018 werd deze mogelijkheid beschikbaar in Nederland. Dit bracht een grote kans voor ondernemers, waar de welbekende ‘link in bio’ kwam te vervallen. Tegenwoordig kun je producten toevoegen aan zowel posts als stories. Een echte meerwaarde dus! In dit blog beschrijven we de ins en outs van Instagram Shopping en geven we je handige tips om er het meeste uit te halen.

Wat is Instagram Shopping?

Instagram Shopping is een functie op het social media platform Instagram. Binnen Instagram kunnen bedrijven hun producten en diensten rechtstreeks aan hun volgers verkopen. Het stelt merken en bedrijven in staat om hun aanwezigheid op Instagram te vergroten en tegelijkertijd hun verkoop te stimuleren. Instagram Shopping biedt namelijk een echte winkelervaring voor de consument.

Doormiddel van Instagram Shopping kunnen bedrijven hun productcatalogi uploaden en tags toevoegen aan individuele producten in hun berichten en verhalen. Gebruikers kunnen op deze tags tikken om meer informatie over het product te krijgen. Bovendien kun je zo ook direct in Instagram een aankoop doen. Dit maakt het aankoopproces voor de consument een stuk makkelijker. Instagram Shopping is een krachtig hulpmiddel geworden voor bedrijven van alle soorten en maten om hun verkoop te vergroten en hun merkbekendheid te vergroten.

Instagram shopping feed

Hoe werkt Instagram Shopping?

Het is natuurlijk superhandig om als bedrijf je producten aan te kunnen bieden op Instagram. Het opzetten van Instagram Shopping gebeurt in een aantal stappen. Dit is hoe het werkt:

 1. Bedrijfsprofiel: Om Instagram Shopping te gebruiken, moet je een bedrijfsprofiel hebben op Instagram en dit profiel koppelen aan een Facebook-pagina.
 2. Productcatalogus: Vervolgens moet je een productcatalogus maken op Facebook. Dit is een lijst van de producten die je wilt verkopen op Instagram. Deze catalogus moet worden gekoppeld aan je Instagram-account. Een productcatalogus kan worden geïmporteerd of handmatig worden aangemaakt.
 3. Producttagging: Nadat je productcatalogus is gekoppeld aan je Instagram-account, kun je producten taggen in je Instagram-berichten en -verhalen. Zo kun je maximaal vijf producten taggen in een enkel bericht en tot twintig producten taggen in een meerdelige post.
 4. Productinformatie: Wanneer je een product tagt, wordt er een beschrijving van het product weergegeven. Ook zie je een link naar de productpagina op je website. Hier kunnen gebruikers meer informatie over het product vinden en het rechtstreeks kopen.

Door een beeld te geven van een product via posts en stories en deze te taggen met Instagram Shopping stimuleer je verkoop op het platform. Het maakt het voor bedrijven makkelijker om producten te verkopen. Bovendien is het voor gebruikers gemakkelijk om producten te ontdekken en te kopen zonder de Instagram-app te hoeven verlaten.

Instagram Shopping collectie

Alle voordelen

Er zijn verschillende voordelen van Instagram Shopping, zowel voor bedrijven als voor consumenten. We zetten ze voor je op een rij:

 • Verhoogde verkoop: De functie maakt het voor bedrijven gemakkelijker om producten te verkopen. Dit kan verkoop verhogend werken en bijdragen aan de omnichannel marketingstrategie.
 • Betere gebruikerservaring: Voor gebruikers biedt Instagram Shopping een verbeterde winkelervaring, omdat ze gemakkelijk producten kunnen vinden en kopen zonder lang te hoeven zoeken.
 • Toegenomen betrokkenheid: Door producten te taggen in Instagram-berichten en -verhalen kunnen bedrijven hun volgers rechtstreeks koppelen aan hun producten en de betrokkenheid van hun publiek vergroten.
 • Analysemogelijkheden: Met Instagram Shopping hebben bedrijven toegang tot uitgebreide analysemogelijkheden om te zien welke producten goed presteren en welke niet. Hierdoor kunnen ze hun marketingstrategieën aanpassen en hun verkoop verbeteren.
 • Grotere naamsbekendheid: De functie stelt bedrijven in staat om hun producten te tonen aan een breed publiek op Instagram, waardoor hun merkzichtbaarheid wordt vergroot en nieuwe klanten worden aangetrokken.

Met de voordelen die Instagram Shopping biedt zijn er alleen maar mogelijkheden voor bedrijven. Het is dan ook zeker aan te raden in te stellen.

Instagram Shopping product

Haal alles uit Instagram Shopping: handige tips

Het instellen van je Instagram Shopping levert niet direct verkopen op. Het is zaak om op verschillende punten te letten om dit voor elkaar te krijgen. Zo zijn er een viertal tips die wij je mee kunnen geven!

 1. Goede foto’s
  Het plaatsen van goede foto’s is mega belangrijk. Door goede productfoto’s te maken bepaal je het gevoel dat de consument krijgt van een product. Dit kan doorslaggevend zijn bij de keuze voor een aankoop. Zo kun je met een goede foto een verhaal vertellen of de consument inspireren. Ga dan ook voor productfoto’s met sfeer, en niet de standaard etalage foto’s.
 2. Analyseren is key!
  Instagram Shopping heeft een uitgebreid analysesysteem. Zorg ervoor dat je inzicht krijgt in de prestaties van producten om deze te optimaliseren. Zo zie je al snel welke posts en stories aanslaan bij de verkoop van een specifiek product. Door inzicht te krijgen in deze statistieken zorg je voor echte verbeteringen van je verkoop.
 1. Verzamel volgers
  Om je Shopping page onder de aandacht te krijgen van een groot aantal consumenten, is het belangrijk nieuwe volgers te krijgen. Creëer een grote fanbase door actief op zoek te gaan naar jouw doelgroep.
 1. Shopping op je profiel
  Publiceer in ieder geval 9 tot 12 shopping posts. Dit geeft body aan je Shop tabblad op je profiel. Door aandacht te geven aan deze posts en te combineren met mooie foto’s zorg je voor een overtuigende shopping feed. Dit kan echt aanslaan op je publiek.

 

Ga naar de bovenkant