• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Bram achter een macbook

Hoe werkt Google Ads?

Voor iedereen die snel meer klanten willen bedienen is Google Ads een goede optie. Door middel van Google advertenties wordt u eenvoudig op zoektermen gevonden die voor uw bedrijf van belang zijn. Bovendien betaal je alleen als iemand klikt. Daarnaast kun je ook je bereik vergroten door op vergelijkbare termen vindbaar te zijn.

De afgelopen jaren is de concurrentie via Google flink toegenomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het hebben van een uitgedacht plan flink in uw voordeel kan werken. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken.

Wat is Google Ads?

Google is de zoekmachine met het meeste marktaandeel ter wereld. Wanneer u gevonden wilt worden binnen deze zoekmachine kan dat op twee manieren. Organisch en betaald. Google Adverteren houdt in dat u advertentieplekken inkoopt in de zoekresultaten of in het netwerk van Google.

Wanneer u die plekken inkoopt. Dan wordt u gegarandeerd getoond. Maar Google bepaalt vervolgens aan de hand van uw bod, biedstrategie en campagne waar u wordt getoond en welke positie uw advertentie inneemt. Om u te helpen bij het inschatten van de kansen voor uw bedrijf helpen we u graag. Vraag vrijblijvend een gratis advertentie analyse aan.

Google Ads

Bol.com voorbeeld advertenties

De voordelen van Google Ads

Met Google Advertenties kunt u snel nieuwe klanten bereiken. Dat heeft met het volgende te maken:

  • Google heeft een mega netwerk waar mensen hun vraag stellen. Lost uw advertentie hun vraag op? Dan is de kans groot dat ze naar uw website gaan;
  • Ook kunt u heel specifiek uw targeting instellen. Zo wordt u niet alleen getoond op relevante plekken, maar ook nog eens aan uw doelgroep.;
  • Google geeft heel veel inzicht in data. Door data is het mogelijk om steeds meer en beter klanten te bereiken;
  • Naast inzichtelijke data, biedt Google ook enorm veel mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken;
  • Dagelijks vinden er 3.5 miljard zoekopdrachten plaats in Google;
  • Mensen die zoeken via Google hebben hoge koopintenties.

Verschil tussen advertentiekanalen

Het grootste verschil tussen advertenties van Google en andere kanalen zoals social media. Is de intentie van gebruikers die via Google zoeken. Over het algemeen willen mensen hun vrienden, humor, memes en het nieuws zien op social media. Ze zijn niet op zoek naar oplossingen. De advertenties die ze zien onderbreken wat ze wel willen zien. Terwijl mensen Google gebruiken om hun vragen te beantwoorden en om oplossingen te vinden.

Als u gebruik maakt van zoek campagnes binnen Google Ads. Wordt u op plekken getoond waar mensen op zoek zijn naar informatie of producten. Hierdoor is de kans dat ze klikken en vervolgens kopen vele malen groter. Bovendien kunt u de zoektermen kiezen waarop u gevonden wilt worden. Als u bijvoorbeeld kiest om uw advertenties te tonen bij de zoekterm ‘hoekbank kopen’. Bereikt u mensen met de juiste intentie op het juiste moment. De kans dat mensen dan kopen is heel groot.

Kortom als u Social media gebruikt om te adverteren, dan stapt u op mensen af. Terwijl de mensen op u afstappen als u gebruik maakt van Google Ads.

Google Ads

Google Ads Dashboard

De kosten van Google Ads

De prijs van een campagne hangt van meerdere factoren af. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf welke zoekwoorden er in de campagne zitten. Sommige zoekwoorden kunnen extreem duur zijn, terwijl andere heel goedkoop zijn. De gemiddelde prijs voor een zoekwoord ligt tussen de 1-2 euro (Google zoeken campagne).

De kosten van een Google Ads hangen ook samen met de gekozen biedstrategie en het gebruikte campagne type. Zo betaalt u bij beeldadvertenties veel minder voor een klik dan voor zoekadvertenties.

Bij Velocity helpen we u graag om in kaart te brengen wat de kansen en mogelijkheden zijn met Google Ads voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag!

Ga naar de bovenkant