• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

  • Home
  • Adverteren
  • Hoe werken Google Ads en SEO samen? Behaal online succes
Google Ads en SEO: Hoe ze samenwerken voor optimaal succes

Hoe werken Google Ads en SEO samen? Behaal online succes

In de huidige wereld van online marketing zijn er twee belangrijke instrumenten die bedrijven helpen bij het behalen van online successen, namelijk SEA en SEO. Hoewel beide strategieën meestal afzonderlijk van elkaar worden beschouwd, kunnen ze juist in combinatie met elkaar voor mooie resultaten zorgen. Ben jij benieuwd hoe je Google Ads en SEO kan toepassen voor optimaal succes? Lees dan onze blog.

Google Ads

Google Ads is het advertentieplatform van de zoekmachine Google. Hiermee kunnen bedrijven advertenties maken die weergeven worden op verschillende Google-eigendommen. Denk bijvoorbeeld aan de zoekresultatenpagina van Google, maar ook aan Youtube, Gmail en andere websites die onderdeel zijn van het Google Display Netwerk. Het doel van Google Ads is om bedrijven de kans te geven, hun product, dienst of website te promoten en meer relevant verkeer naar hun website te trekken. Adverteren via de zoekmachine is een vorm van SEA (Search Engine Advertising), wat betaald adverteren inhoudt.

De voordelen van Google Ads

Het grootste voordeel van Google Ads is dat je vrij snel resultaten kunt behalen. Zodra je een Ads campagne op hebt gezet, kunnen je advertenties al bovenaan in Google komen te staan. Dit is dan ook handig voor als je een nieuw bedrijf hebt en nog niet goed gevonden wordt in de zoekmachines. Met deze strategie kan je snel zichtbaarheid opbouwen. Als je een ads campagne goed hebt ingevuld, kan dit naar meer verkeer naar je website leiden en daar kunnen conversies uit ontstaan.

SEO

SEO (Search Engine Optimization) staat voor zoekmachine optimalisatie en omvat alle zaken rondom het optimaliseren van een bepaalde website, zonder dat hierbij gebruik wordt gemaakt van betaalde advertenties. Het is dus op een organische manier hogerop komen in zoekmachines. Door SEO-strategieën te implementeren, kunnen bedrijven hun online aanwezigheid vergroten, meer verkeer aantrekken en uiteindelijk hun online doelen bereiken, of dat nu het genereren van leads, het stimuleren van e-commerceverkopen of het vergroten van de naamsbekendheid is.

De voordelen van SEO

Het grootste voordeel van SEO is dat het gericht is op groei op de lange termijn. Op deze manier ben je op een duurzame manier zichtbaarheid aan het creëren in de zoekmachine. Daarnaast is deze vorm van marketing ook een stuk goedkoper, je neemt namelijk alleen de dienst af bij een professioneel online marketingbureau, maar hoeft daarnaast geen extra budget voor advertenties in te zetten. De voordelen van een SEO-campagne blijven aanhouden en na verloop van tijd kan je organisch verkeer blijven genereren zonder hiervoor voortdurend advertentiebudget te hoeven besteden.

Een combinatie Google Ads en SEO

Zowel bij SEA als bij SEO zijn er een aantal voordelen aan verbonden. Maar om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken en te kunnen genieten van het succes, is een samenwerking tussen beide strategieën essentieel. Kortom, Google Ads en SEO zijn geen concurrerende strategieën, maar complementaire hulpmiddelen voor digitale marketing. Door ze samen te laten werken, kun je de voordelen van beide maximaliseren en een sterke online aanwezigheid opbouwen die resulteert in duurzaam succes voor je bedrijf. Het investeren in zowel Google Ads als SEO kan een slimme zet zijn om je merk te laten groeien en een blijvende impact te maken in de competitieve wereld van online marketing.

Google Ads specialist inhuren

Wil jij jouw bedrijf een boost geven en meer online zichtbaarheid en bekendheid genereren? Dan ben je bij Velocity Marketing aan het juiste adres. Wij bieden verschillende SEA diensten aan, waarmee onze Google Ads specialist jou kan helpen om meer succes op het web te behalen. Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Ook interessant:

Ga naar de bovenkant