• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Marktplaats Pro Account aanmaken header

Hoe maak je een Marktplaats (Pro) Account aan?

Adverteren op marktplaats, dat is toch niet interessant? In tegendeel zelfs! Veel mensen denken dat marktplaats alleen draait om tweedehands artikelen, maar het tegendeel bewijst zich. Meer dan de helft van de bezoekers is op zoek naar nieuwe producten. Zodoende, zijn de miljoenen bezoekers die het platform jaarlijks trekt zeer interessant voor jouw doelgroep.

Wanneer je wilt adverteren op Marktplaats is het handig te weten hoe je een Marktplaats (Pro) Account aan maakt. Met de grote volumes waar consumenten op zoeken binnen marktplaats liggen er namelijk veel mogelijkheden. Zo zijn er maandelijks 3 miljoen gebruikers op het platform die middels verschillende eigenschappen kunnen worden getarget met specifieke campagnes.

Wat is marktplaats adverteren?

Naast het kunnen normaal adverteren van een aangeboden product als consument kun je binnen marktplaats ook meer dan dit. Zo kun je op verschillende manieren zorgen voor het extra laten opvallen van je product. Dit kan door bijvoorbeeld een X-bedrag uit te geven aan het bovenaan staan binnen een bepaalde categorie producten. Naast deze optie kun je ook kiezen voor ‘Boven aan de pagina’. Hierbij betaal je eenmalig voor het bovenaan laten plaatsen van je advertentie.

Gratis adverteren op marktplaats

Binnen marktplaats is het mogelijk om gratis een product te adverteren. Door een product ten verkoop aan te bieden op het platform kun je namelijk al kopers aantrekken. Hiervoor wijs je het product toe aan verschillende eigenschappen. Denk hierbij aan:

  • Staat (nieuw of gebruikt)
  • Omschrijving
  • Categorie
  • Prijs

Door het product zo goed mogelijk te plaatsen kun je tevoorschijn komen wanneer een consument zoekt binnen Marktplaats. Bied je bijvoorbeeld een zwart BMW 1-serie aan? Dan wordt je auto vertoond wanneer een persoon zoekt op ‘Auto’s’, ‘Merk = BMW’, ‘Kleur = Zwart’. Door goed in te spelen op categorieën kun je ervoor zorgen dat je snel verkoop kunt genereren.

Zakelijk adverteren op marktplaats

Binnen marktplaats is er een grote nieuwe tak te gebruiken, namelijk het zakelijke adverteren op marktplaats. Door de vele bezoekers die marktplaats ontvangt is het mogelijk om gericht te kunnen adverteren op de zoekopdrachten die consumenten doen. Zo was er eerder al mogelijk om auto advertenties te plaatsen, maar is er nu steeds meer mogelijk.

Marktplaats ad account aanmaken

Nu we je hebben verteld wat de mogelijkheden zijn binnen het platform, is het tijd om te beginnen over het aanmaken van een account. Met een Pro-account kun je als zakelijke adverteerder namelijk advertenties maken, beheren en optimaliseren. We gaan hiervoor eerst naar www.marktplaats.nl. Door op inloggen te klikken kun je je huidige account in om te gebruiken voor het vervolg van de stappen. Heb je dit niet? Wees niet bang, we loodsen je er doorheen.

Marktplaats Pro Account soorten

Zo ga je te werk…

Stap 1: Om te beginnen dien je naar de registratiepagina van Marktplaats Pro te gaan.

Stap 2: Kies er vervolgens voor om een Bestaand Markplaats-account te koppelen of er een te registreren en een nieuwe aan te maken.

Stap 3:  Koppel het account dat je aan de advertenties wilt linken via het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens verder.

Stap 4: Vul alle gegevens in op deze pagina.

Stap 5: Er rest je niets minder dan op ‘Registreren’ te klikken.

Marktplaats Pro Account aanmaken pagina
Ga naar de bovenkant